In augustus start een nieuwe reeks Zomer Carillonconcerten

CUIJK – Wie van vakantie terugkomt weet: zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens. Als dan ook nog het carillon van de Sint Martinuskerk klinkt, voel je je pas écht weer thuis. Ook deze zomer trakteren verschillende beiaardiers uit binnen- en buitenland op concerten die door het hele centrum van Cuijk te beluisteren zijn.

De jaarlijkse zomerconcerten zijn een samenwerking tussen Schouwburg Cuijk en Marcel Siebers, beiaardier in Cuijk, Venlo en Huissen. Elke vrijdagavond in augustus is er om 19.00 uur een concert, vooraf gegaan door een gratis inleiding om 18.45 uur in de Romeinse Tuin van het Archeologisch Centrum aan de Maasstraat in Cuijk. Hier kun je kennismaken met de beiaardier en hoor je meer over het programma.

Het carillon in Cuijk is het best geconditioneerde carillon van Europa en geschikt voor vele muziekstijlen. Oorspronkelijk hing het in het gemeentehuis, maar in 2005 werd besloten het instrument te verhuizen naar de zuidertoren van de Sint Martinuskerk. In zijn geheel telt het instrument 51 klokken waarvan de zwaarste maar liefst ruim 1400 kilo weegt.

Vrijdag 5 augustus: Peer Günther

Vrijdag 12 augustus: Marcel Siebers

Vrijdag 19 augustus: Liesbeth Janssens en Rosalie D’hollander

Vrijdag 26 augustus: Tommy van Doorn

Meer informatie over het programma: schouwburgcuijk.nl


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 31 juli, 2022 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor In augustus start een nieuwe reeks Zomer Carillonconcerten

Reageren is niet toegestaan.