Ondertekening Lokaal Preventieakkoord

GROESBEEK – Dinsdag 30 augustus hebben de gemeente en lokale organisaties het Lokaal Preventieakkoord ondertekend. Ze beloven zich actief in te zetten om de gezondheid van inwoners uit Berg en Dal te verbeteren. Prioriteiten zijn een rookvrije omgeving, meer bewegen, gezond eten en bewustwording van risico’s van alcohol- en drugsgebruik.

Wethouder Irma van de Scheur: “De gezondheid van onze inwoners vinden we erg belangrijk. Met een heel divers en laagdrempelig aanbod van activiteiten, trainingen en begeleiding stimuleren we onze inwoners gezonde keuzes te maken”.

Ondersteuning van initiatieven

Vanuit het Lokaal Preventieakkoord ondersteunt de gemeente initiatieven die de gezondheid verbeteren. Ondertekenaars kunnen budget aanvragen voor nieuwe en lopende initiatieven. Voor 2023 is er een uitvoeringsbudget van € 20.000 beschikbaar.

Welke organisaties doen mee?

De volgende organisaties hebben het Lokaal Preventieakkoord ondertekend: Anytime Fitness, Domino Kindercentrum, Forte Welzijn, Fysio Groesbeek, Fysiotherapie Millingen, Gemeente Berg en Dal, GGD Gelderland-Zuid, Iriszorg, Kion, Kraamzorg Zuid-Gelderland, Kwiek, Montessori College, Sportbedrijf Berg en Dal, Sportstimulering Berg en Dal.

Meedoen met het Lokaal Preventieakkoord?

Organisaties die samen willen werken aan de gezondheid van inwoners kunnen zich via de website aanmelden. Het Lokaal Preventieakkoord is ook te vinden op de website. Zie www.bergendal.nl/preventieakkoord.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 31 augustus, 2022 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Ondertekening Lokaal Preventieakkoord

Reageren is niet toegestaan.