Kinderboekenweek in de bibliotheek

GROESBEEK – Van 5 t/m 16 oktober is het weer Kinderboekenweek. Dit jaar is het thema ‘Gi-ga-groen’: kinderboeken over de natuur, dieren en het milieu staan centraal.

Ook de bibliotheken in Berg en Dal vieren de Kinderboekenweek uitbundig: met een speciale buttonspaaractie, een voorstelling en schrijfworkshops.

De Kinderboekenweek is hét moment om kinderboeken in het zonnetje te zetten. Maar het aanbod van kinderboeken is enorm. De bibliotheek helpt kinderen bij het vinden van een passend boek. Op basis van veelgelezen titels heeft de bieb kaartjes met doorleestips gemaakt, voor zes verschillende boekengenres (humor, detective, school, natuur, sprookjes en griezel). Voor elk geleend boek binnen een bepaald genre ontvangen kinderen een button. Kinderen kunnen dus in totaal zes buttons sparen. Lenen en sparen kost niets: tot 18 jaar zijn kinderen gratis lid van de bibliotheek.

Gi-ga-groene activiteiten

Tijdens de Kinderboekenweek zijn er jeugdvoorstellingen in verschillende bibliotheken, zoals ‘De wilde jongen en de beer’ op woensdag 5 oktober om 14.30 uur in Bibliotheek Leuth. Verhalenverteller Mieke neemt de kinderen mee naar een land waar Bodo het moet opnemen tegen een hongerig monster. Voor jonge schrijvers in de dop zijn er twee workshops: verhalen schrijven op maandag 10 oktober om 15.30 uur in Bibliotheek Millingen aan de Rijn en een poëzieworkshop op woensdag 12 oktober om 15.00 uur in Bibliotheek Groesbeek.

Meer informatie over het programma, kaartverkoop en de buttonspaaractie is te vinden op www.obgz.nl/kinderboekenweek.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 13 september, 2022 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Kinderboekenweek in de bibliotheek

Reageren is niet toegestaan.