Ook dit jaar compliment voor mantelzorgers

GROESBEEK – De gemeente Berg en Dal telt veel mantelzorgers. Mantelzorgers zijn mensen die zorgen voor een ziek familielid, iemand met dementie, een zieke vriend of een kind met een beperking.

 

Dat doen ze onbetaald, soms dagelijks. Met het mantelzorgcompliment steekt de gemeente hen graag een hart onder de riem. Wethouder Irma van de Scheur: “Met dit compliment laten we zien dat we blij zijn met de inzet van onze mantelzorgers.”

Het mantelzorgcompliment bestaat uit een cadeaubon van 50 euro. Iemand die verzorgd wordt kan het compliment aanvragen voor zijn/haar mantelzorger. Dit kan digitaal via het formulier op de website www.mantelzorgbergendal.nl. Aanvragen kan alleen van 10 oktober tot en met 10 november 2022. Het compliment wordt in de eerste helft van december uitgereikt.

Voor wie is het mantelzorgcompliment?

Degene die verzorgd wordt kan het compliment aanvragen voor zijn/haar mantelzorger als hij/zij in de gemeente Berg en Dal woont.

De mantelzorger:

·        geeft de zorg onbetaald;

·        helpt meer dan 8 uur per week over een periode van meer dan 3 maanden;

·        verleent de hulp als naaste (dus niet als professional).

Een aanvrager kan maximaal 1 compliment aanvragen. Een mantelzorger kan maximaal 1 compliment krijgen. Ook kunnen er niet meerdere complimenten op 1 adres zijn.

Vrijwilligers kunnen helpen bij het aanvragen

Het compliment kan alleen digitaal worden aangevraagd. Aanvragen kan niet telefonisch, per post  of per mail. Kan degene die verzorgd wordt het compliment niet zelf digitaal aanvragen? Dan kan iemand anders dat voor hem/haar doen.

Vragen telefonisch stellen

Inwoners kunnen tussen 10 oktober en 10 november hun vragen  telefonisch stellen via telefoonnummer 085 – 040 60 66 (van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 uur en 17.00 uur). Inwoners kunnen hun naam en telefoonnummer doorgeven en worden dan teruggebeld.

 

 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 25 september, 2022 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Ook dit jaar compliment voor mantelzorgers

Reageren is niet toegestaan.