Begroting 2023 geeft ruimte voor extra’s

GROESBEEK – De begroting van de gemeente Berg en Dal is sluitend voor 2023. Mede dankzij extra geld van het Rijk (de zogenoemde algemene uitkering) is er ruimte om enkele bezuinigingen terug te draaien of om wat extra’s te doen.

De gemeente heeft de begroting voor de jaren 2024 en 2025 ook sluitend, alleen voor 2026 nog niet. Dat heeft te maken met de uitkering van het Rijk. Voor 2026 en daarna is nog niet helemaal bekend of en hoeveel extra geld er komt. Alleen voor 2026 is na Prinsjesdag wel een bedrag bekend geworden.

Waar wil het college zich meer op richten?

Het college van burgemeester en wethouders wil de geplande bezuiniging op het groot onderhoud van wegen terugdraaien. Dit geldt ook voor de bezuiniging op de bibliotheek. Enkele andere onderwerpen waar het college meer in wil investeren zijn de aanpak van jeugdoverlast, het ondersteunen van inwonersinitiatieven en het vergroenen van onze leefomgeving.

Wat vindt de wethouder?

Wethouder Ria Barber (Financiën): “Het zijn financieel moeilijke tijden voor steeds meer inwoners en organisaties. Er zijn veel factoren waar we weinig invloed op hebben, maar die wel de financiën van onze gemeente raken. Bijvoorbeeld de inflatie en de prijzen van de energie. In onze begroting hebben we daar een groot bedrag voor opgenomen. Toch hebben we onze financiën op orde.

Hoe gaat het verder met de Begroting 2023?

Deze begroting is een voorstel van het college aan de gemeenteraad. Op donderdag 10 november bespreekt de raad deze begroting en welke wijzigingen ze eventueel wil. Op https://programmavan.bergendal.nl kunt u (onder andere) de Begroting vinden vanaf 7 oktober.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 10 oktober, 2022 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Begroting 2023 geeft ruimte voor extra’s

Reageren is niet toegestaan.