Regio Nijmegen zegt JA tegen het Beroepenfeest van On Stage

REGIO – Prachtig nieuws voor de regio Nijmegen. Dit schooljaar gaat het project VMBO On Stage van start. Onder de naam regio Nijmegen On Stage wordt een duurzaam, persoonlijk en lokaal (beroeps)netwerk voor jongeren van het vmbo gecreëerd.

Hiervoor wordt op zoek gegaan naar ca 250 beroepsbeoefenaren uit het bedrijfsleven, organisaties en instellingen die bijna 1000 vmbo leerlingen van Het Rijks, Canisius College, Maaswaal College, Pax Christi College, Mondial College, Montessori Groesbeek & Nijmegen en de Jorismavo willen helpen bij hun toekomstdromen en beroepskeuzes.

Vmbo-ers vormen straks een groot deel van de beroepsbevolking, zij doen ertoe! Daarom wordt voor hen de rode loper uitgerold. En kunnen zij bij het On Stage Beroepenfeest in gesprek gaan met vakmensen en professionals over hun vak, beroep, de branche en de werkdag. Twee weken later gaan de jongeren op Werkbezoek bij de ondernemers om te ervaren wat het werk inhoudt. Tijdens het schooljaar zijn er ter voorbereiding op dit evenement verschillende activiteiten voor leerlingen, docenten en bedrijfsleven.

De ervaring in andere On Stage regio’s leert dat veel jongeren in contact blijven via vakantiewerk, stageplaatsen en zelfs dienstverbanden tijdens of na de vervolgopleiding. Daarom is dit een duurzaam netwerk.

Het beroepenfeest zal gaan plaatsvinden op dinsdag 21 maart 2023, de Werkbezoeken vinden plaats op donderdag 6 april. Meer informatie, en aanmelden als beroepsbeoefenaar, sponsor of aanbod van helpende handjes kan via www.regionijmegenonstage.nl.

Contactgegevens projectleiding:

Monique Vermeulen

mail@regionijmegenonstage.nl

 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 17 oktober, 2022 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Regio Nijmegen zegt JA tegen het Beroepenfeest van On Stage

Reageren is niet toegestaan.