Berg en Dal zet stap in vermeende integriteitskwestie

GROESBEEK – Bureau Hoffmann gaat bekijken of er aanleiding is om onderzoek te doen naar de vermeende integriteitkwestie in de gemeente Berg en Dal. Dit gebeurt in opdracht van de gemeenteraad van Berg en Dal. De Nijmeegse hoogleraar Hansko Broeksteeg is bereid gevonden de gemeenteraad in dit proces te adviseren.

Vooronderzoek gereed voor 2023

Bureau Hoffmann is gevraagd om dit vooronderzoek voor het nieuwe jaar af te ronden. Het vooronderzoek gaat over de eerder dit jaar gestelde vragen over een mogelijke integriteitsschending. Zodra er een uitkomst is van het vooronderzoek, wordt openbaar gemaakt of diepgaander onderzoek nodig is.

Waarom nu deze stap?

Afgelopen week is de gemeenteraad van Berg en Dal bijgepraat over dit onderwerp en heeft de raad besloten om de bovengenoemde stappen te zetten. De raad is in beslotenheid bijgepraat, om alle betrokkenen te beschermen. Eerdere publicaties hebben onnodig al schade toegebracht aan de betrokkenen. Hoogleraar Hansko Broeksteeg adviseert de raad bij de te zetten stappen, zodat zuiver en onafhankelijk de feiten achterhaald worden. prof. mr. Broeksteeg is gespecialiseerd in politiek staatsrecht en gemeenterecht.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 15 december, 2022 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Berg en Dal zet stap in vermeende integriteitskwestie

Reageren is niet toegestaan.