23 duurzame appartementen opgeleverd in centrum Groesbeek

GROESBEEK – Onlangs zijn 23 appartementen opgeleverd aan het Kloosterpad in Groesbeek. De woningen zijn inmiddels verkocht en kunnen nu bewoond worden.

De 23 appartementen zijn energiezuinig en gasloos. Ook zijn er veel duurzame bouwmaterialen gebruikt. De kunststof kozijnen komen van een leverancier die zo veel mogelijk circulair produceert. Alle appartementen zijn levensloopbestendig.

Binnentuin

Het appartementencomplex bestaat uit twee gebouwen. Ieder gebouw heeft een eigen ondergrondse parkeergarage. Deze garages zijn via een tunnel met elkaar verbonden. De ingang is aan de kant van de Spoorlaan. Door de ondergrondse parkeergarages was er ruimte om tussen de twee appartementengebouwen een binnentuin aan te leggen.

Deze tuin is ecologisch ingericht met inheemse planten die goed tegen droogte kunnen en aantrekkelijk zijn voor vogels en insecten. Een groene tuin zorgt ook voor minder hitte in de zomer en voor minder wateroverlast en droogte. Regenwater kan in een groene omgeving namelijk makkelijker wegzakken in de grond. Het hekwerk bij de tuin is laag gehouden. Hierdoor is er vanaf het Kloosterpad zicht op de tuin.

Wethouder Alex ten Westeneind: “Dit nieuwe appartementencomplex is een echte aanwinst voor het centrum van Groesbeek. Het levert meer woningen op voor onze inwoners. En door het ondergronds parkeren ontstaat een aantrekkelijker straatbeeld met meer groen en minder geparkeerde auto’s. Daarnaast is het complex duurzaam en de binnentuin versterkt de biodiversiteit. De meeste appartementen zijn verkocht aan inwoners uit onze gemeente. Hiermee zorgt het project ook nog voor doorstroming op de woningmarkt!”

Kloosterpad is fiets- en voetpad

Het Kloosterpad is een fiets- en voetpad geworden. Zo is er een goede, veilige route ontstaan tussen het centrum en de wijken aan de zuidkant van Groesbeek. Dit als alternatief voor de drukke route Dorpsstraat – Pannenstraat – Herwendaalseweg. Bij de Mallemolen is het fiets- en voetpad smal gebleven om de boom daar te beschermen.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 22 december, 2022 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor 23 duurzame appartementen opgeleverd in centrum Groesbeek

Reageren is niet toegestaan.