Natuurbeleving voor kinderen, de Bosavonturiers gaan weer van start

BERG EN DAL – Buiten spelen in de vrije natuur is om vele redenen zo waardevol, goed voor onder andere de weerstand en het zelfvertrouwen. En bovenal is het gewoon heel erg leuk.

Vanaf woensdag 1 februari gaan Patti (Beleef de natuur) en Ron (naar buitennatuurbeleving) weer op pad met een groep kinderen, struinend, ontdekkend, spelend en lerend van en met de natuur. We gaan op ontdekkingstocht door regio Nijmegen op zoek naar nieuwe bossen en speelplekken. Om de maand zullen we het, voor ons zo vertrouwde, Sprokkelbos in Lent verlaten en starten we op een nieuwe uitdagende natuurlocatie. Denk hierbij aan de bossen van Berg en Dal, Heumensoord, de uiterwaarden langs de waal en het Avonturenbos in Groesbeek. Dit alles binnen een rij afstand van max. 15 min. vanuit centrum Nijmegen.

Iedere keer gaan we op pad met een passend thema waarmee we veel leuks ondernemen onderweg. Maar we laten ons vooral verrassen door wat we in de natuur tegenkomen en waar de kinderen zin in hebben. Onderweg pauzeren we met biofruit, thee en water We verzamelen om 14.15 om dan uiterlijk 14.30 op pad te gaan waarna we om 17.00 we terug zijn op de startplek.

De eerste keer woensdag 1 februari gaan we op struintocht door het Lentse Spiegelbos en een maand later op 1 maart hebben we een ren, klauter- en huttenbouwmiddag in de bossen van BergĀ en Dal bij hotel Erica. Deze bos en natuurmiddagen zijn geschikt voor kinderen tussen de vijf en tien jaar.

De vergoeding is tien euro per keer en tickets zijn online te verkrijgen meer informatie hierover is te vinden op de website: www.beleef-de-natuur.nl/agenda.

Wil je nog meer weten kun je ook bellen naar Ron Hoenderboom: 06-10180321.

 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 16 januari, 2023 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Natuurbeleving voor kinderen, de Bosavonturiers gaan weer van start

Reageren is niet toegestaan.