Jubileum Kindervakantiewerk Groesbeek 2018: 50e editie
GROESBEEK – Normaal gesproken is het bestuur van Kindervakantiewerk (KVW) Groesbeek in deze tijd van het jaar op de achtergrond bezig met de voorbereidingen en laat men weinig van zich horen.
KVW Groesbeek 2017. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.
Dit jaar is dat anders want het bestuur maakt zich op voor de 50e editie!
Kaartverkoop KVW Groesbeek 2018
Van donderdag 9 augustus 2018 tot en met vrijdag 17 augustus 2018 wordt Kindervakantiewerk voor de vijftigste keer georganiseerd voor de jeugd in Groesbeek. De kaartverkoop is op zaterdag 16 juni 2018. Dit kunt u dus alvast in uw agenda noteren.
Reüniefeest op 31 augustus
Wilt u iets bijdragen aan deze bijzondere editie? Kijk op www.kvwgroesbeek.nl voor de mogelijkheden. Heeft u ooit een matrozenhoedje gedragen? Haal ‘m uit het stof voor het reüniefeest op vrijdag 31 augustus.
Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl
Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.
[relatedPosts]
29 januari, 2018 om 20:13
Briefkaartenacties, herdenkingsoptochten, feestjes allerhande: vaak worden tot honderden ballonnen tegelijk de lucht in gelaten. Dat lijkt onschuldig, maar niemand staat erbij stil wat er met al die ballonnen gebeurt zodra ze uit het zicht verdwenen zijn. Wanneer ze in zee belanden, kunnen ze de dood veroorzaken van talloze zeedieren.
29 januari, 2018 om 20:14
Het is de laatste jaren steeds populairder geworden om (massaal) ballonnen, bijvoorbeeld bij ballonwedstrijden, op te laten. Dat zou niet gebeuren wanneer er stilgestaan wordt bij de gevolgen. Wat de lucht in gaat, komt ook weer ergens naar beneden. Tellingen op het strand laten zien dat er steeds meer ballonresten en linten gevonden worden.
De gevolgen voor dieren zijn verschrikkelijk. Ze raken verstrikt in de linten en de ballonresten worden in magen van bijvoorbeeld de Noordse stormvogel teruggevonden. Hoewel het rubber van de ballon zelf – anders dan de plastic touwtjes en ventielen – in principe wel vergaat, kan dat enkele jaren duren.
Om die redenen is de Plastic Soup Foundation 2014 in samenwerking met Stichting de Noordzee en Vereniging Kust & Zee de campagne ‘Die Ballon Gaat Niet Op’ begonnen. Help ons het oplaten van ballonnen te verminderen.
29 januari, 2018 om 21:28
@Ano. Het Kindervakantiewerk is het blijbaar met je eens! Het is in Groesbeek (nog) toegestaan om ballonnen op te laten. Toch heb ik gezien dat Kindervakantiewerk er sinds 2016 voor kiest om de ballonnen niet meer te vullen met helium. De ballonnen kiezen dus niet het luchtruim.
29 januari, 2018 om 21:55
Beste Ano, KVW laat al een paar jaar geen ballonnen meer de lucht in vliegen. Dus die preek had niet gehoeven.
30 januari, 2018 om 12:20
Beste Ano, bedankt voor je uitgebreide en gefundeerde bijdrage, uitleg en motivering. Doen we verder niets mee. doei
31 januari, 2018 om 14:26
met de carnaval komt er nog veel meer over 50 jaar kvW voor de dag . het wordt geweldig !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!