Haaientanden om voorrangsregeling ZOMA-terrein te verduidelijken

GROESBEEK – Om de verkeerssituatie bij de in- en uitrit van de parkeerplaats bij de nieuwe Jan Linders en Aldi in Groesbeek te verbeteren, zijn onlangs haaientanden aangebracht.


Haaientanden aangebracht bij het ZOMA-parkeerterrein in Groesbeek. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

De voorrangssituatie op het punt is niet voor iedere automobilist duidelijk en zorgt soms voor hachelijke situaties.

Twijfel

Het ZOMA-parkeerterrein, vernoemd naar de oude zolenmakerij die voorheen op die locatie stond, kent een in- en uitgang die in sommige situaties wat smal lijkt. Op drukke dagen ontstaat er bij bestuurders dan ook veel twijfel over het oprijden en verlaten van de parkeerplaats. Automobilisten verlaten het parkeerterrein zonder voorrang te verlenen aan het verkeer dat van de Spoorlaan komt. Op sommige momenten zit er door de posities van auto’s bij de inrit, ook niets anders op.

Duidelijkheid

Hoewel het voor een iedere verkeersdeelnemer duidelijk moet zijn dat er altijd voorrang moet worden verleend bij het verlaten van een parkeerplaats, is er door de gemeente toch voor gekozen om haaientanden in te straten. Door deze aanpassing zou de voorrangsregeling in ieder geval duidelijk moeten zijn, wat de verkeersveiligheid ten goede komt.

Zicht belemmerd

Overigens is dit niet het enige heikel punt op die locatie. Het blauwe reclamebord met de namen van de twee supermarkten staat op een dusdanige plek, dat het zicht van sommige automobilisten wordt belemmerd wanneer zij het parkeerterrein willen verlaten.

[nggallery id=936]

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 30 januari, 2018 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »

4 reacties op “Haaientanden om voorrangsregeling ZOMA-terrein te verduidelijken”

 1. Chris. zei:

  Hoezo word het zicht van sommige automobilisten belemmerd?????
  Dat zicht word voor IEDERE automobilist belemmerd.
  De inrit/uitrit is gewoon te smal.

 2. Babbel zei:

  Meteen al gemeld bij Jan Linders bij de opening. Konden ze niets aan doen, was van de Gemeente.

 3. zo is het zei:

  hele project is daar niet slim aangepakt. de oprit is veel te smal, verkeerde snelheid ingesteld op de spoorlaan en een parkeergarage die dienst doet als duurste hangplek in de regio. het is ook erg handig om in de parkeergarage te parkeren en dan met je winkelkarretje naar de auto te komen er moet dan eerst een halve marathon afgelegd worden. geen trap, geen lift richting de supermarkten maar gelukkig dient het wel als stortplaats voor de jeugd die daarnaast de muren voorzien van allerlei etensresten en viezigheid. Klasse hangjeugd, jullie verkloten een garage binnen een half jaar in een ranzig gebouw.

 4. Angela zei:

  Dat de eigenaar van die parkeergarage onder de Jan Linders en Aldi het probleem niet oplost. Plaats een duidelijk bord met bijvoorbeeld deze tekst ‘verboden voor onbevoegden’. Wie hier rondhangt en er niets te zoeken heeft direct bekeuren. Laat op gezette tijden eens een anonieme handhaver kijken wat daar allemaal gebeurd. Óf het levert geld op door het innen van de boetes, óf het gespuis verdwijnt en het probleem is opgelost. Zorg tevens voor een goede bereikbaarheid van en naar deze parkeergarage voor het winkelend publiek met of zonder boodschappenkar. Zorg voor een aparte uitrit van de bovenliggende parkeervakken. Bovengenoemde ideeën zullen ongetwijfeld op detail aangepast moeten worden maar de intentie van mijn verhaal is hopelijk duidelijk. Je kunt ook nog nadenken over het goed afsluiten van de parkeergarage na een bepaalde tijd. Dit was ook het geval bij het parkeerterrein op de voormalige locatie van de Aldi. Winkel gesloten? Poort op slot! In de nieuwe parkeergarage dus een hek plaatsen wat de garage van de grond tot het plafond afsluit. Plaats eventueel achter dat hek een of meerdere camera’s.