[Foto’s] Carnavalshoogheden geven sleutel terug

GEMEENTE BERG EN DAL – De prinsen en prinsessen in de gemeente Berg en Dal hebben woensdagochtend de symbolische sleutel die zij vrijdag in ontvangst mochten nemen, teruggegeven.


Smakelijk! Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Het luidde het definitieve einde van de carnaval in.

Sleuteloverdracht en -teruggave

Bij de sleuteloverdracht krijgen de carnavalshoogheden een sleutel uit handen van de burgemeester. Hij draagt daarmee tijdens de carnaval de symbolische macht over. Woensdag waren wethouders Sylvia Fleuren en Alex ten Westeneind aanwezig om de sleutels weer terug te nemen.

Herinneringen

De prinsen en prinsessen van De Polderschuupers (Kekerdom), De Cavalieren (Beek), De Feestneus (Groesbeek), Net Aecht (Groesbeek), De Berggeiten (Berg en Dal), De Deurzakkers (Ooij) en De Sokkenummers (Leuth) haalden nog wat herinneringen op van de afgelopen dagen. Die van De Deurdouwers (Millingen aan de Rijn) lag met griep op bed, maar had een vervanger geregeld.

Geweldige carnaval

Ze hadden allemaal een fantastische carnaval gehad, maar waren ergens ook wel blij dat er nu weer wat rust is. Daar kwam het over het geheel genomen op neer en dat was aan sommigen ook wel te zien. Jurriaan Leensen (prins uit Ooij) vroeg nog aandacht voor de bouwlocaties. Verenigingen komen in de problemen omdat er steeds minder locaties zijn waar wagens gebouwd kunnen worden.

Traditioneel werd de ochtend afgesloten met haring happen.

[nggallery id=953]

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 14 februari, 2018 door Redactie DeGroesbeek with 5 reacties »

5 reacties op “[Foto’s] Carnavalshoogheden geven sleutel terug”

 1. owja zei:

  @GEMEENTE BERG EN DAL: hebben jullie gezien hoe de DAR schoon heeft gemaakt in de Bruuk. De helft van de zooi is nog aanwezig, mogelijk komt het dat het direct na de carnaval is schoongemaakt en nog wat alcohol in het lichaam zit!!! maar het is nog een bende, doe dan niks

 2. Ouwe sok zei:

  Het sok ook alles ingeleverd gisteren hopen we!!!

 3. Hyballa zei:

  Het kapotte glas na de carnaval is gewoon schandalig en dat de Gemeente daar Niets aan doet is nog schandaliger.

 4. Wim zei:

  Hyballa mauwerd

 5. sjon zei:

  hyballa heeft gelijk het is een rotzooi overal.