[GR18] Verkiezingsprogramma Sociaal Groesbeek 2018-2022

GROESBEEK – Ook Sociaal Groesbeek heeft het verkiezingsprogramma bekend gemaakt.


VLNR: Betty Wouters, Wiebo Kersten, Sonja Postema-Croonen, William Janssen en lijsttrekker Hans Peters.

De partij gaat de verkiezingen in onder de noemer “Sociaal Groesbeek maakt het verschil”.

Luis in de pels

Onze samenleving is volop in verandering. Je kunt je richten op de problemen die er zijn, maar Sociaal Groesbeek zegt er bewust voor te kiezen om die problemen te zien als uitdagingen. Sociaal Groesbeek is al ruim 12 jaar actief in de gemeenteraad met een kritisch geluid, als “luis in de pels”. Dat kritische geluid wil de lokale partij graag blijven geven daar waar nodig.

Open en eerlijke politiek

Sociaal Groesbeek heeft het verkiezingsprogramma opgesplitst in vier thema’s: leefbaarheid, open en eerlijke politiek, de toekomst en ondersteuning van vrijwilligers en kwetsbare groepen. De partij wil onder andere herstel van het vertrouwen in de politiek en meer inspraak voor burgers.

Betaalbare woningen en schoolzwemmen

Voor wat betreft de leefbaarheid zet Sociaal Groesbeek in op meer betaalbare (huur)woningen in de gemeente, buurtwinkeltjes, aandacht voor knelpunten in het verkeer, aanpak van verschillende vormen van overlast en voldoende AED’s. De lokale partij wil geen megastallen in de gemeente en de mogelijkheden voor herinvoering van het schoolzwemmen onderzoeken.

“Uw stem zal geen momentopname zijn rond verkiezingstijd, wij staat vier jaar lang voor u klaar. Sociaal is waar we voor staan, in Groesbeek liggen onze roots”, aldus de partij.

Klik hier voor onze verkiezingswebsite met meer informatie: VerkiezingenBergenDal.nl.

Klik hier voor het Sociaal Groesbeek-verkiezingsprogramma.

Bron: DeGroesbeek.nl, Verkiezingen Berg en Dal.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 15 februari, 2018 door Redactie DeGroesbeek with 39 reacties »

39 reacties op “[GR18] Verkiezingsprogramma Sociaal Groesbeek 2018-2022”

 1. Barbara zei:

  Zoals wel vaker wil deze partij ‘een hoop’ maar krijgt bijna niets voor elkaar. Kijk ook nu maar weer eens wat zij willen. Zij willen o.a. buurtwinkeltjes realiseren. Een buurtwinkeltje is niet meer van deze tijd en er is geen ondernemer te vinden die dit risico aangaat. Sterker nog, de meeste ondernemers die een buurtwinkel bezaten zijn hier mee gestopt. I.p.v. het nieuwe en mooie centrum te omarmen kiest SG weer voor iets onmogelijks.

 2. Realist zei:

  @Barbara. Sociaal Groesbeek kan, zoals geen enkel partij, een buurtwinkeltje realiseren. De politiek kan er wel voor zorgen dat een dergelijk initiatief niet onmogelijk wordt gemaakt. En juist dat is de laatste jaren gebeurd doordat alles moest wijken voor het centrum. Wethouder Thijssen wilde zelfs de Lidl niet op de huidige plaats terwijl dat planologisch (bestemmingsplan) gewoon mogelijk was. Verder is het natuurlijk volstrekt onzin als je zegt dat je het centrum niet omarmt als je buurtwinkeltjes niet onmogelijk wil maken. Beter lezen en geen oneigenlijke conclusies trekken zou ik je adviseren.

 3. Hoi zei:

  Ik denk dat veel mensen graag een buurtwinkel willen zien op de Horst of in de nieuwe wijk Stekkenberg. En dan praat ik over alleen Groesbeek. In de landstichting en Berg en Dal zit helemaal geen winkel. Als ik een betaalbaar pand wist durf ik daar wel aan te beginnen.

 4. Democratie zei:

  @Barbara: politiek realiseert geen winkeltjes, maar kan wel een mening hebben over waar zij belang aan hechten. Ook bouwt de politiek geen woningen, maar kan er wel aan bijdragen dat er meer gebouwd moet worden om tekorten tegen te gaan. Er zijn 11 partijen in de raad, allemaal met een andere wens. Alleen als zij hun wens kenbaar maken, kun je kijken hoe je samen kunt werken als raad. Het is aan de kiezer de keuze welk programma het beste aansluit bij hun wensen. Of het wel of niet wordt uitgevoerd hangt ook nauw samen met allerlei andere factoren als prioriteiten, de kosten, andere mogelijkheden, wet- en regelgeving etc.

 5. Sterretje zei:

  Wie zien da?.4 joar stil ien hun hol gezeten ,komen na buiten kruipen zodra er gestemd mot worre??

 6. Jut zei:

  Veel roepen, bar weinig doen. Ze hebben het over vertrouwen herstellen. Begin dan maar bij jezelf. Als er iemand is die niet doet wat ie zegt….ik ga hier niet meer op stemmen.

 7. Karel zei:

  Kritisch geluid? Zeker in de achterkamertjes, want ik hoor ze nie

 8. Hent zei:

  Eindelijk een partij die niet tegen windmolens zijn!

 9. Marcel zei:

  Ik ben zelf vanaf het begin verbonden geweest aan deze politieke partij. Nu zit ik alweer enkele jaren zonder politiek. Dat is enerzijds goed, aan de andere kant ga je het toch missen. Ik vind dat SG een puik programma heeft. Met mensen die geworteld zijn in de samenleving. Mijn ervaringen, en ik durf te zeggen dat die van de laatste jaren daarmee overeen komen, dat het een gedreven partij is, een luis in de pels. Natuurlijk moet je in de politiek altijd compromissen sluiten, maar SG heeft een duidelijk eigen ‘geluid’. Hier spreekt, ondanks alles, een SG stemmer, uit het oog maar niet uit het hart.

 10. Sterretje zei:

  Marcel een luis in de pels,onvindbaar dus als het er echt op aan komt.
  Hoi,buurtwinkels kunnen niet tegen de grote broers op ,mensen willen toch voordelig boodschappen doen ,alleen als ze een flesje melk te kort komen zullen ze het daar nog halen. Beter weer de winkelwagen overal inzetten.Maar dat vinden de mensen ook te duur,net zoals een echte slager en groenteboer.dus dan maar weer naar Aldi Lidl Jumbo Jan Linders Coop 2keer Ah .

 11. Stemmer zei:

  Een “Luis in de pels” volgens eigen verklaring. Een luis bereikt niets, is een parasiet en veroorzaakt alleen schade.
  Prima zelfkennis.

 12. Henk zei:

  Stemmer: wat heb je aan ja-knikkers? Die zijn niet kritisch…En voor wat betreft de opmerking over de luis: misschien een idee om toch eens terug naar school te gaan? Daar leer je dat de Nederlandse taal ook spreekwoorden kent en dat je niet alles letterlijk moet nemen. En kritisch zijn mag hoor, maar wat let je om zelf actief te worden in de politiek ipv aan de zijlijn commentaar te leveren?

 13. Andere Marcel zei:

  Ik mis een paar concrete doelstellingen die voor mij nu maar ook voor latere genetaties belangrijk zijn.
  Leefbaarheid van alle kernen, het belang daarvoor van betaalbare en toekomstbestendige huisvesting, werk en bereikbaarheid.
  Welke bijdrage leveren wij als gemeente de komende 4 jaar aan alle klimaat uitdagingen?
  Nijmegen, Arnhem en Kleve ontwikkelen zich snel, veel jongeren willen daar graag wonen; hoe kunnen wij samenwerken binnen de regio om die uitstroom te remmen?
  Laat die buurtsuper maar; zit niemand op te wachten.
  En ach die luis in de pels met open en eerlijke politiek; dat moet je laten zien in de raad en door te luisteren naar inwoners.
  Vooral veel succes, dat linkse en progressieve mis ik wel een beetje in onze gemeente. Ga daar maar voor en vindt samenwerking?!

 14. Thetje zei:

  Te minste een partij die af en toe hun kont tegen de krip durft te gooien.

 15. Ismail Erdjuc zei:

  SG is geen realistische partij en het ontbreekt ze aan ervaring.

 16. echte luis in de pels zei:

  Op nr 6 staat Erik Schlijper, zie ik. Deze fijne jongeman staat in het filmpje van Omroep Gelderland op 0.28, in z’n groene blouse, tijdens een demonstratie op Heumensoord hartstochtelijk ‘AZC weg ermee’ te schreeuwen. Fijn volk, SG! Geen antecedentenonderzoek gedaan ? Of zijn jullie het er mee eens? https://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2099282/Verschillende-geluiden-in-Nijmegen-geen-asielzoekers-of-wel-asielzoekers-op-Heumensoord

 17. buurtmarkt Bredeweg zei:

  bijzonder te zien dat (kandidaat) raadsleden die zelf hun privé en zakelijke boodschappen in Kranenburg en bij de Lidl doen, nu pleiten voor een buurtsuper. Ik zie hier nooit

 18. Jop zei:

  Langzaam aan komen ze weer uit hun hol met mooie verhalen

 19. Hans Peters zei:

  Beste echte luis, Erik Slijper heeft tijdens de raadsvergadering betreffende asielzoekers juist voor deze mensen gepleit dus foto geeft vertekend beeld en inderdaad doe ik soms boodschappen in Kranenburg, ik heb zo mijn eigen economie te bewaken.

 20. Echte luis in de pels zei:

  Beste Hans, het is geen foto, het is een filmpje, niet mis te verstaan. Rutte/Zijlstra-achtig, deze reactie.

 21. Stemmer zei:

  Hans, het is geen foto maar video.
  Deze video liegt niet. Erik roept daar hardop ‘AZC, weg er mee’.
  Als hij in de raadzaal wat anders zegt is dat op z’n minst erg vreemd. Kwestie van gespleten tong (om maar een spreekwoord te gebruiken, zodat Henk ook weer gerust gesteld is)

 22. Erik zei:

  Beste echte luis in de pels,

  Ik ontken niet dat ik degene ben die u op het bewuste filmpje ziet. Echter, uw reactie hier, klopt totaal niet. Ik geef nu eerlijk toe dat ik bij die bijeenkomst fout ben geweest,echter is er in de tussentijd ontzettend veel veranderd. Waaronder mijn ervaring met asielzoekers. Dit heeft geresulteerd in een mening/standpunt van tegen naar voor/steunend. Het verleden kunnen we niet veranderen, maar aan de toekomst wel!

  Gegroet,

  Erik

 23. Name zei:

  Dus als je voorstander bent van kleine winkels in de kernen, dat mogelijk willen maken, mag je dan geen boodschappen meer doen in Kranenburg of bij de Lidl? Beetje domme opmerkingen. Blijkbaar zijn hier een aantal mensen actief die bang zijn voor SG, anders reageer je niet zo vreemd. Waarom zou je elkaar zwart willen maken? Ben je het er niet mee eens, dan stem je toch gewoon lekker op die partij waar je wel achter staat?
  Daarnaast ben je direct een racist als je niet zit te wachten op een grootschalige AZC? Stemmingmakerij dit…beetje flauw dit…

 24. Marcel zei:

  Hij die zonder zonde is, werpe de eerste steen. Ik denk dat je de hoeveelheid mensen, die vroeger een ander standpunt innamen dan nu, niet de kost wil geven. Dat heet voortschrijdend inzicht… wat is daar mis mee? Dan heb ik toch liever een politicus die van zijn eerdere uitspraken durft af te stappen, dan een politicus die ondanks hele goede redenen weigert van zijn standpunt af te stappen. Als we namelijk allemaal zo dachten, is samenwerken onmogelijk, laat staan een coalitie smeden.

 25. Echte luis in de pels zei:

  Waar, klopt! Voortschrijdend inzicht enzo. Toch denk ik dat E.S. dit niet heeft vermeld en dat Hans dit filmpje nooit gezien heeft. Ik zie een duidelijke overeenkomst met de spijtoptanten binnen VVD, PVV en FvD. Toch niet de clubs waar SG mee gezien wil worden.

 26. Marcel zei:

  Dat is jouw mening en die is je van harte gegund, je brengt het alleen onnodig in ‘rechtste’ sferen. ES heeft spijt betuigd, het incident betekent niets voor de algemene partij SG, je gaat als carrousellid niet zomaar voor een partij in het gemeentehuis zitten, laat staan om eerdere acties te verloochenen. Je wordt carrousellid omdat je gelooft in een andere visie, die wel dégelijk bij SG past. En als het om missers uit het verleden gaat, daar kan vrijwel elke partij in Berg en dal wel over meepraten. Zoals voorheen verantwoordelijk wethouders die niet eens de politieke mores kennen om verantwoording af te leggen over belangrijke zaken. En zo kan ik wel meer incidenten opnoemen, maar die zal ik een ieder besparen.

 27. Barbara zei:

  Hans, om economische redenen koop jij jouw spullen elders en niet in een buurtsuper. Indirect geef jij dus aan dat een buurtsuper bedoelt is voor de rijken onder ons. Juist jij maakt je altijd sterk voor de zwakkere in onze Groesbeekse samenleving. Dit verhaal klopt dus niet Hans, jij spreekt jezelf vies tegen.

 28. Juustem zei:

  Arme Barbara snapt het niet helemaal…of helemaal niet…de “rijken” gaan al helemaal niet naar buursupertjes toe….die laten hun dure boodschappen bezorgen door oom Appie of gaan naar de groentejuwelier 😉 . Bij SG vindt je geen elite, geen valse beloften en geen vriendjespolitiek. Hans heeft al heel wat mensen kunnen helpen die vast liepen in het huidige burocratische systeem, hij staat klaar voor hen die hulp nodig hebben en laat mensen niet in de kou staan.

 29. Echte luis in de pels zei:

  Beste Marcel, een misser uit het verleden hoort vermeld te worden. Ik heb net in de Volkskrant de hele geschiedenis van het Zijlstra-verhaal gelezen en komt tot de conclusie dat ‘ spijt hebben van een eerdere actie’ maar dat verzwijgen totdat iemand die actie opvoert, hoort tot een soort van opportunisme die in geen enkel geval goed te praten is. Helaas krijgen de kleine partijen het goede voorbeeld te vaak te zien bij de grote broeders in Den Haag. En daarbij, het is wel een grote ommezwaai als je een tijd geleden je nog aansluit bij een groep met discutabele overwegingen aangaande een AZC dat niet eens in je eigen gemeente komt (waarom die moeite doen?) en je daarna aansluit bij een partij die ook niet bekend staat om zijn nuance en dan een 180 graden-draai maakt inzake asielzoekers. Ik noem dat opportunisme en dit valt Hans Peters cs aan te rekenen. Je moet weten met wie je je inlaat.

 30. G.L. zei:

  Dankzij Hans is het parkeerprobleem in de lievensweg wel opgelost.

 31. Hans Peters zei:

  https://bergendal.notubiz.nl/vergadering/260703/Gemeenteraad%2031-03-2016? Luister vanaf 20.minuten en 15 sec. Waar praat je dan nog over

 32. Gabrielle zei:

  Met vele lezers en lezeressen op deze website heb ik de plannen en ambities van SG. aandachtig gelezen. Zij hebben opgeschreven hoe Groesbeek er volgens hen beter op kan worden. Deze inspanningen verdienen lof en ik zal uitleggen waarom.
  Deze betrokken inwoners zien hoe het Groesbeekse bestuur te werk gaat en vinden daar iets van, hetgeen hun recht is. Daarnaast hebben zij opgeschreven hoe het volgens hen beter kan worden. Zij kiezen er voor om niet lui op de bank te blijven zitten en vanaf de zijlijn commentaar te hebben maar zich actief in hun vrije tijd in te zetten voor een betere samenleving.
  Je kunt er voor kiezen om met echte argumenten het debat mét hen aan te gaan. Vanaf de bank enkel negatief zijn lost niets op en zal Groesbeek zeker niet aantrekkelijker maken voor haar inwoners en bezoekers.
  Degenen die zo ongezouten hun kritiek hebben gegeven zou ik willen oproepen van die bank af te komen en verantwoordelijkheid te nemen (en nadien dan ook verantwoording durven af te leggen toch!) want Groesbekers verdienen echt een beter en wat minder volgzaam bestuur.

 33. Annie zei:

  Gabrielle,wat doe jij dan vanuit jou bank ook maar een beetje lopen zwammen over hoe geweldig SG zogenaamd is .Ik heb er de afgelopen jaren erg weinig van gehoord gezien gemerkt ,Nu moet je ze zeker een veer in hun kont steken over hoe geweldig ze bezig zijn geweest ,dacht het niet .Want alleen maar roepers daar heb je niks aan ,maar doeners ,en aan dat laatste is een groot gebrek .

 34. Echte luis in de pels zei:

  Beste Hans, dit zijn Schlijpers woorden. Zijn daden staan in dat andere filmpje.

 35. #-er zei:

  @ ‘echte luis in de pels’: waar wil je heen?Erik heeft hier al antwoord op gegeven, was eerlijk en oprecht.daar zouden velen een voorbeeld aan kunnen nemen.met dit soort stemmingmakerij bereik je niet zoveel,kan maar 1 reden bedenken waarom je hier juist nu mee komt.waar ben je bang voor,dat jullie zelf de kiesdrempel niet halen?met modder gooien win je geen stemmers.

 36. Marcel zei:

  Echte luis in de pels,

  Dus met andere woorden, een mens mag niet van mening veranderen? Of verdient geen tweede kans bij voortschrijdend inzicht?

 37. Echte luis in de pels zei:

  Jazeker wel. Ik vind het alleen wat rigoureus, maar het zal wel. Don’t blame the messenger.

 38. De luizenmoeder zei:

  Na 12 jaar is Hans eerder de luis in het pluche, dan de luis in de pels.

 39. Henk zei:

  Waren de mensen van de PvdA en het GVP (Groesbeekse Veraders Partij) in de politiek maar net zo actief als dat ze hier zijn met het zwart maken van een lokale partij die WEL ergens voor staat. Schaam jullie.