[Update] Expeditie Robinson: Groesbeekse door naar castingdag

GROESBEEK – Peet van Erp-Liebers (46) uit Groesbeek gaat een nieuwe poging wagen voor een plek in het TV-programma Expeditie Robinson.


Peet heeft nog zes kansen voor een plek bij de selectiedag. Foto: Peet van Erp-Liebers/Facebook.

Net tekort

Zij haalde eind februari net niet genoeg stemmen om de benodigde plek in de top 7 te bemachtigen. Met bijna 6000 stemmen werd zij 8e. Van Erp-Liebers, in het dagelijks leven juf bij een basisschool in Malden, kwam 55 stemmen tekort voor een zevende plaats. De laatste dag leek ze nog op rozen te zitten: ze stond toen 3e. Maandochtend bij het “sluiten van de markt” lagen de kaarten er beduidend anders bij.

7 kansen

Avonturiers die mee willen doen aan het programma moeten een video van zichzelf insturen en uitleggen waarom zij de ultieme overlevers zijn. De komende maanden zijn er in totaal zeven stemrondes die elk één week duren en iedere week is er een nieuwe opdracht. Vorige week was de eerste van de zeven rondes en de opdracht was om je verhaal te doen, terwijl je ergens aan hangt.

Waco Glider

Van Erp-Liebers ging aan de replica van de Waco Glider op Klein Amerika in Groesbeek hangen. “Met 1 been al in het programma Survival of the Sexes haakte manlief helaas af. Nou, ik ga alleen! Maar voor wie wordt de uitdaging groter? Manlief thuis met 2 pubers of ik op het Robinson-eiland?”, zei de Groesbeekse..

Nieuwe kans

Het mocht niet baten. Ze baalt, maar er zijn nog zes kansen. Van Erp-Liebers mag het weer proberen en doet dat in week 3. De opdracht is dan wel anders: “The Last One Standing”. De uitleg op de site daarover is als volgt: “Vertel in een filmpje van max. 2 minuten waarom jij de ultieme Robinson kandidaat bent terwijl je… op een paal staat!”. Dus: video maken en mensen mobiliseren!

100 kandidaten naar castingdag

De top 7 van iedere stemronde krijgt een uitnodiging voor de castingdag. Uiteindelijk gaan 100 mensen tijdens de castingdag de strijd met elkaar aan: de 49 van de zeven stemrondes (7×7) en nog eens 51 die door de redactie zelf worden uitgekozen. Zeven personen mogen uiteindelijk naar het Robinson-eiland.

Update 12-03-2018, 10:15 uur:
De tweede poging was wel raak. Het onderstaande filmpje die bij de opdracht “The Last One Standing” hoort, leverde 4491 stemmen stemmen op. Daarmee werd Van Erp-Liebers 2e. Ze mag nu naar de castingdag, waar 100 avonturiers aan mee doen.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 12 maart, 2018 door Redactie DeGroesbeek with 13 reacties »

13 reacties op “[Update] Expeditie Robinson: Groesbeekse door naar castingdag”

 1. Volger zei:

  Kom groesbekers steun die meid,toen we voor gemeente naam moesten stemmen waren de meeste ook te lamlendig om te stemmen.Daarom heten we nu Berg en Dal.We moeten ons dorp is meer op de kaart zetten.
  Nou het zaakje een positieve slinger geven,heel Groesbeek loopt een telefoontje in de hand,dus stemmen op die sportster.

 2. Patje P. zei:

  Waarom volger zouden we Groesbeek op de kaart moeten zetten ?

 3. Barbara zei:

  Groesbeek op de kaart zetten? Al woonde deze dame op Ameland, dan nog ging zij voor eigen gewin. Neem aan dat als zij meedoet, wat ik niet verwacht, niet in elke uitzending zal roepen: “ik kom uit Groesbeek”. Puur eigen gewin dus. Er zijn wel belangrijkere zaken dan dit.

 4. De opa van Barbara. zei:

  Als ze nou uit Lutjebroek kwam, ja dan.

 5. Mama van barbara zei:

  Of uit nimwegen

 6. Kersten zei:

  Jammer dat jullie dan een andere groesbeker niet gesteund hebben…want er was nog een andere kandidaat uit groesbeek maar daar wordt niets over gezegd en geschreven..maar erg leuk dat peet van erp naar de castingdag mag..

 7. Ismail Erdjuc zei:

  Ongelooflijk. Wat een verbeelding heeft deze meid. bescheidenheid siert de mens Peet.

 8. Joep zei:

  Lekker belangrijk

 9. Ingrid zei:

  Met 46 jaar is men duidelijk geen MEID meer, zoals haar hier genoemd bij de reactie’s. Hoe dan ook, het is toch een prestatie en wens haar bij deze veel succes!

 10. Barbara zei:

  @Ingrid, deze meid heeft dat eigengereide, dat van ‘wie doet mij wat’. En zij kan de hele wereld aan, althans dat denkt zij zelf. Ze vertoont Popie Jopie gedrag en doet er werkelijk alles aan om maar op tv te mogen verschijnen. Aandachts geil noemt men zoiets. Groesbeekers houden hier niet van. Als zij zichzelf zo graag bewijst dat ze iets kan laat ze dan 3 weken overleven en in ons Groesbeekse bos bivakkeren.

 11. Patje P. zei:

  Wat een aandacht trekkertje.

 12. De Dame zei:

  Och laat haar toch, ieder zijn ding! Blijkbaar is dit voor haar heel erg beangrijk. Ze probeert gewoon zichzelf op een orginele wijze te promoten om te kunnen deelnemen. Die twee vlechtjes en al die gemaakte snoetjes maken haar een MEID. Ik ben totaal niet onder de indruk van de “sportprestaties” van deze vrouw evenals haar “atletische” lichaamsbouw. Ik overleef al jaren op mijn “eiland” op een andere manier dan zij van plan is en betwijfel of dat deze “Pipilangkous” dat allemaal aankan.

 13. De Dame zei:

  Wat een lelijke benen heeft ze toch en haar bovenlichaam lijkt net zo slap. Als ze bokst wiebelt ze met haar benen net zo erg als op dat paaltje. Ik vind het geen lichaam dat geschikt is voor topsport. The mind… Maar goed, dit gaat over deelname aan Robinson. Dit gaat niet over topsport. Ik vind haar geen goed voorbeeld voor de jeugd.