[Foto’s] Verlichte Halfvasten Optocht Groesbeek 2018

GROESBEEK – Zaterdag was de 15e editie van de Verlichte Halfvasten Optocht (VHO) door Groesbeek.


Er kwamen weer prachtig verlichte wagens voorbij. Foto en rechten: Iris Roselie.

Het is de laatste keer dat men nog even vol trots de wagen aan het publiek kan laten zien. Ditmaal met de vele lampjes.

Deelnemers

De deelnemers, in totaal zo`n 70 groepen, kwamen uit tientallen verschillende dorpen. Ook Duitsland is was met een aantal wagens vertegenwoordigd. Daarnaast waren er prinsenwagens uit Groesbeek, Berg en Dal, Millingen aan de Rijn, Malden en Deest.

Maatregelen tegen overlast

De route van de optocht begint halverwege de Gooiseweg in Groesbeek en loopt via de Pannenstraat, Dorpsstraat, Molenweg door het centrum van Groesbeek en gaat vervolgens rechtsaf de Cranenburgsestraat op. Door de organisatie en de gemeente zijn er maatregelen genomen om de overlast langs de route tegen te gaan. Of er boetes zijn uitgedeeld is niet bekend.

Aansluitend op de optocht vond de prijsuitreiking plaats in De Linde aan de Cranenburgsestraat, met als afsluiter in alle zalen een Mega Halfvasten Spektakel.

Uitslag Verlichte Halfvasten Optocht 2018 (15e editie)
Winnaar Wisseltrofee
1. CV Net Uutgebloazen – Bosbes verdwijnt uit het bos. Wasbère plukke vroeger uut aaremoei ontstaon, die Gruusbèkse traditie mag niet verlore goan. Um da smeakske nie te vergète, kunde beej oons wasbèrekoek ète!

Carnavalswagens
1. CV Net Uutgebloazen – Bosbes verdwijnt uit het bos. Wasbère plukke vroeger uut aaremoei ontstaon, die Gruusbèkse traditie mag niet verlore goan. Um da smeakske nie te vergète, kunde beej oons wasbèrekoek ète!
2. CV Binnedûr – KVW ziet Abraham. al 50 joar kienderspel, met de Gruusbèkse jeugd lukt da wèl
3. De Stumpers – En moi gezeik da wild plassen
4. CV De Niksnutters – Ien Gruusbèk niks as bombari, dorrûm goan wej op safari
5. CV Altied Schik – De overheid duut er alles an um de boere te kliere, daarom laote wej ons nie bestiere
6. CV Kiek Ma Dan Kun Je Altied Nog Zien – Vliegtuig
7. B Good – Het energie imperium
8. CV Git Nie Bestit Nie – Heel Holland bakt
9. CV Now Toch Aecht En Poar Moije – Dixiland Parijs
10. Altijd Goed – Winterwonderland
11. CV Ut Knalt Dur Uut – Halloween op de Mansberg

Prinsenwagens
1. CV De Berggeiten – Prinsenwagen Prins Stijn de 1e

Groepen
1. CV Afslag Heumen Noord – Hvo al 15 jaar als d’n brandweer!
2. CV De Biermuggen – Wij zien het LICHT zitten
3. Muziekgezelschap Kunst En Vriendschap

Onderstaande Foto’s met dank aan Iris Roselie!

[nggallery id=968]

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: , , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 11 maart, 2018 door Redactie DeGroesbeek with 13 reacties »

13 reacties op “[Foto’s] Verlichte Halfvasten Optocht Groesbeek 2018”

 1. Lambert zei:

  Wederom een enorme bende op zondagochtend in het dorp, tientallen kapotte flugel-flesjes en meer. Leuk hoe de bezoekers de optocht beleven…….. (de waarheid mag zeker niet gezegd worden)
  Half-vasten is een bedachte gewoonte geworden.
  * De traditie als door de Germanen al gevoerd is een gemaskerd feest om de wintergeesten te verjagen en het opeten van alle wintervoorraden, waardoor er vele weken lang honger werd geleden. Dit is door de Roomse kerk geadopteerd en vertaald naar: nog even uit je bol gaan voordat je 40 dagen (Jezus in de woestijn) GEEN alcohol, GEEN vlees of vis en GEEN snoep mag eten of drinken. Half vasten kent dus geen enkele historische traditie en gaat dan ook in tegen de traditie!

 2. pedro zei:

  er werd goed op de geluid gelet moar dan lieg ik

 3. Barbara zei:

  Lambert wat klets je toch weer. Vroeger bestond er ook nog geen internet en kon jij ook niet anoniem reageren. Als jij toen wilde reageren deed je dat met een briefje aan een pootje van een postduif en zond je het beestje naar de persoon die jij op de hoogte wilde stellen van jouw boodschap. Men wist in dat geval ook wie jij bent. Altijd dat veilige, achter de toetsenbord, gestook van jou.

 4. Mooi zei:

  Het enigste wat ik toe wil voegen is dat het centrum een tijd voor de optocht niet meer verlicht is en dat het voor levensgevaarlijke situaties zorgd bij de zebras als men tegenlicht krijgt van andere autos ziet men niemand meer oversteken mischien volgend jaar wat verkeers regelaars in het centrum bij de zebras neer zetten .ooops vergeten na te denken of moet er eerst iets gebeuren

 5. Miep zei:

  Ik denk dat lambert nog niet nuchter is en eigenlijk Lamme Bert is.

 6. Groesbeker zei:

  Volgens de gelderlander wederom 5 wagens geluid te hard en boete gehad .
  Rommel helaas niet opgeruimd de bakken waren wel gelijk na de optocht weg ..ligt nog volop glas

 7. carnavals persoon . zei:

  reactie op mooi !!!
  ga even de verkeersregelaars papieren halen en kom dan de organisatie helpen : ze vragen nog steeds mensen om te helpen .

 8. Harrie zei:

  Waar was onze prins van de feestneus uit Groesbeek prins John !!!!

 9. Fredje zei:

  Gelukkig was het lawaai dit jaar stukken minder dan voorgaande jaren. Dit keer bleven de koffiekopjes wel gewoon staan in het keukenkastje.
  Wel jammer dat er zoveel troep achter blijft. Hierin zou de organisatie meer kunnen betekenen.

 10. Patje P. zei:

  Mag de Gooiseweg met de stoepen even geveegd worden ? Er wonen veel oudere mensen langs de Gooiseweg die van de fiets afhankelijk zijn. Als je met de fiets naar de super gaat geheid een lekke band zoveel glas.

 11. Patje P. zei:

  De Gooiseweg is inmiddels geveegd.

 12. De witte zei:

  Uit betrouwbare bronnen zijn er totaal 9 bekeuringen uitgedeeld 4 in Millingen ad Rijn. En 5 in Groesbeek de bekeuringen waren voor geluidsoverlast.
  Ik was ook toeschouwer en heb genoten. Wat me wel opviel was dat er veel glas door de toeschouwers op de stoep achter gelaten werd. En niet in de bijna 100 bakken die de gemeente daarvoor had neer gezet.
  Herrie en rommel is er na iedere optocht.
  Bedank carnavals clubjes jullie hebben er weer iets moois van gemaakt.
  Ik zeg zeker tot volgend jaar.
  Winnaars proficiat.

 13. Handige Harrie zei:

  @Harrie Prins John van De Feestneus stond netjes langs de kant! De Feestneus deed niet mee met de verlichtte optocht. Persoonlijk snap ik dat wel, ieder jaar een hoop geouwehoer en waarom? Alleen om De Linde te vullen. Die hebben alleen de lusten en niet de lasten want ze nemen niet eens de moeite om puin te ruimen in het dorp en op het industrieterrein. Je had het glas eens op De Mies moeten zien liggen. Van mij mag dit het laatste jaar zijn dat de verlichte optocht heeft plaats gevonden.