Hondenpoep: BOA’s gaan opnieuw controleren

GEMEENTE BERG EN DAL – De gemeente Berg en Dal start deze week weer met controles om overlast van hondenpoep tegen te gaan.


De anti-hondenpoepbordjes die door kinderen zijn gemaakt bij speelplekken staan er niet voor niets. Toch hebben hondeneigenaren daar maling aan (we zullen de woordgrap even laten voor wat het is 😉 ). Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

De eerste locatie die onder de loep wordt genomen is De Speulplek in Ooij, daar ligt nogal wat hondenpoep.

Geen hondenbelasting

Hondenpoep is een grote bron van ergernis in heel Nederland. In de gemeente Berg en Dal is dat niet anders en zijn er al veel discussies over geweest, tot aan die over hondenbelasting aan toe. Echter is daar in de raad geen draagvlak voor, alleen Voor Berg en Dal en de Groesbeekse Volkspartij willen dat, dus moet de overlast op een andere manier worden tegengegaan. Inwoners moeten elkaar maar aanspreken op het gedrag, zeggen raadsleden.

Geen boetes bij controles in 2016

Het tegengaan van de overlast is echter vrij lastig. In maart 2016 liet de gemeente weten buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s) in te zetten om de overlast tegen te gaan. De BOA’s kregen de opdracht om de baasjes van de trouwe viervoeters beter in de gaten te houden en eventueel boetes uit te delen. Het leverde echter geen boetes op, enkel waarschuwingen. Dat bleek in december 2016 uit navraag van DeGroesbeek.nl bij de gemeente Berg en Dal.

Hondenpoepbordjes

Het is ook moeilijk om de eigenaren op heterdaad te betrappen, zo gaf de gemeente toe. En als ze op heterdaad worden betrapt, gedraagt men zich vaak agressief jegens de BOA’s. Kinderen van basisscholen hebben de laatste twee jaar zelf borden gemaakt en deze zijn geplaatst bij speelplekken om hondeneigenaren op de overlast te wijzen. In Ooij blijkt al dat dat weinig nut heeft. De gemeente heeft deze week aangekondigd opnieuw te gaan controleren.

De controles beginnen bij De Speulplek. Inwoners hebben zelf ook al diverse plaatsen genoemd waar zij overlast ervaren. “De genoemde overlastlocaties nemen we mee”, aldus de gemeente.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 20 maart, 2018 door Redactie DeGroesbeek with 7 reacties »

7 reacties op “Hondenpoep: BOA’s gaan opnieuw controleren”

 1. Miep zei:

  Het zou al zo veel schelen als er wat meer bakken zouden staan waar je het poepzakje in kan gooien.
  Bij het Groeske en Mariendaal staan er genoeg, daar zie je ook bijna niks liggen.
  Bij het veld op de Dries etc zie je geen bakken staan. Opruimplicht, maar je kan nergens met het zakje naar toe.

 2. Patje P . zei:

  Ik heb nog nooit een controleur gezien op het trapveldje aan de Gooiseweg. Vandaar dat het alleen nog als honden toilet wordt gebruikt. Boa’s Doe er eindelijk eens wat aan.

 3. Gerrard. zei:

  Als honden eigenaren door Boa’s op heterdaad worden betrapt worden ze vaak agressief benaderd schrijven ze hierboven. Maar de raadsleden willen wel dat aanwonenden dat doen. Aan mijn nooit niet meer . Ik ben al meer verrot gescholden als de stront die er ligt.

 4. kloeke zei:

  Alles tussen mesdagweg en lievensweg lijkt wel 1 grote honden toilet.er is geen grasveldje te bekennen wat bezaaid is met hondenpoep.

 5. zo is het zei:

  mee eens met de discussie, hondeneigenaren zijn verantwoordelijk voor het ruimen mits hun hond het op stoep of openbaar veldje doet. Er zijn ook honden die een struikje opzoeken en daar ruimen is niet te doen. Maar als men op honden controleert gaat men dat ook op loslopende katten doen die overal in tuinen rondstruinen, wordt de paardentram ook gecontroleerd? Als dat ding gaat rijden ligt de hele route vol en dat zijn iets grotere
  uitwerpselen.

 6. Miep zei:

  misschien een paar boa’s opleiden die wel “mans” genoeg zijn om een paar boetes uit te durven delen.

 7. Bellefante zei:

  Wat een onzin allemaal gewoon de poep met een zakje op pakken knoop er in en thuis weg gooien kost verder niks en niemand heeft er verder last van zo moelijk is dat toch niet