[Video] Kandidaat-wethouder GroenLinks Berg en Dal bekend: Nelson Verheul

GEMEENTE BERG EN DAL – Nelson Verheul uit Nijmegen is de kandidaat-wethouder voor GroenLinks Berg en Dal.

Voorkeurscoalitie

De partij zal mogelijk samen met CDA Berg en Dal, Polderbreed en GVP een coalitie in de gemeente Berg en Dal gaan vormen.

Statenlid

Verheul heeft een duidelijk profiel op duurzaamheid: van 2011 tot 2017 vertegenwoordigde hij GroenLinks als statenlid (later: fractievoorzitter) in de Provinciale Staten van Gelderland. Op dit moment is hij senior adviseur op het gebied van energie en klimaat bij Rijkswaterstaat. 

Duurzaam en klimaatneutraal

“Met Nelson kiezen wij voor iemand die zowel inhoudelijk als qua netwerk uitstekend uit de voeten kan met de belangrijke taak die onze gemeente wacht. Samen gaan wij op weg naar een duurzaam en klimaatneutraal Berg en Dal”, aldus Rona Vree, fractievoorzitter van GroenLinks Berg en Dal.


Video van 2 jaar terug, waarin Verheul zich voorstelt.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: , , , , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 9 april, 2018 door Redactie DeGroesbeek with 12 reacties »

12 reacties op “[Video] Kandidaat-wethouder GroenLinks Berg en Dal bekend: Nelson Verheul”

 1. Name zei:

  Wat een verademing voor de politiek in Berg en Dal! Geen groot ego maar juist oprecht sociaal en eerlijk.

 2. Hyballa zei:

  Het centrum auto- vrij maken zou al een goede zet in de richting zijn van deze wethouder.
  Een mooi centrum hoort auto vrij te zijn.

 3. hent zei:

  Komt niet uit de gemeente berg en dal en woont er ook niet, maar gaat ons wel even vertellen hoe wij hier volgens hem moeten leven. En dit alles omdat de leden van Groenslinks Berg en Dal het zelf niet aandurven en aankunnen wethouder te zijn. Daarom hebben ze maar iemand met net gekamde haartjes in 3 delig pak er neer gezet met mooie verkoop praatjes……… die door hier 4 jaartjes te zitten en wat projectjes te verwezenlijken hoger in de nederlandse politiek wil komen. Terwijl we erna met de gebakken peren zitten. CDA alsjeblieft trap hier niet in!!!!

 4. Simpel zei:

  Niks geen auto vrij centrum. Eerst alle winkels naar het centrum maar auto’s mogen er niet parkeren. Lekker gastvrij zo. Zo sluit je ouderen en gehandicapten nog meer buiten die slecht te been zijn. Sociaal is dat zeker niet!

 5. 1234 zei:

  @ Simpel: Waar je lees je dat allemaal?

 6. Stemmer zei:

  NIJMEGEN – Politici zakkenvullers? Nee, ze worden juist onderbetaald! Vindt Nelson Verheul, scheidend GroenLinks-fractievoorzitter in Provinciale Staten van Gelderland.

 7. Ton zei:

  zitten er allemaal voor hun eigen.

 8. Stemmer zei:

  Groesbeek, mooi tussenstation voor deze Groen linkser, op naar Europa ,net als “Groesbeker” Bas Eickhout.

 9. teun zei:

  Op deze man heb ik nooit gestemd.
  stond niet op de lijst.
  Is dus ook niet voor berg en dal.

 10. boersteeg zei:

  misschien domme vraag maar hoe kan iemand die niet op de verkiezingslijst staat naar voren geschoven worden als wethouder?
  tja groen links u stemt wij verdraaien en liegen…..

 11. Groesbeek 312 zei:

  Verschrikking voor de gemeente desbetreffende wethouder woont hier niet eens en komt dan hier wel even de landelijke GroenLinks politiek doorjagen. Net zoals de landelijke partij zal deze stadse jongen hier ook nog wel de laatste leuke (groesbeekse) tradities de nek om draaien. Slechte zaak dit!

 12. Simpel zei:

  @1234: dat was een reactie op Hyballa.
  @rest: een wethouder maakt geen deel uit van de raad, maar straks van het nieuwe college. Het heten ook gemeenteRAADSverkiezingen, je kiest alleen voor de samenstelling van de raad. College heeft het niet voor het zeggen, dat heeft de raad (ook al lijkt het in Berg en Dal vaak anders).