Extra bijeenkomst Groesbeek: zonnepanelen, of toch windmolens?

GROESBEEK – Komen er zonnepanelen of windmolens? En zo ja, waar dan?


Drukte in de raadzaal bij de bijeenkomst over duurzame energie in maart. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Deze en andere vragen over hoe we duurzame energie gaan opwekken stonden centraal in verschillende bijeenkomsten in onze dorpen.

Beek en Millingen duidelijk

In Beek en Millingen waren de voorkeuren van de inwoners duidelijk. De voorkeuren in Groesbeek en omgeving vragen om toelichting. Op dinsdag 22 mei organiseert de gemeente Berg en Dal een extra bijeenkomst. Aanmelden is noodzakelijk.

Extra bijeenkomst Groesbeek

Tijdens de bijeenkomst in Groesbeek zijn er verschillende voorkeuren aangegeven. Hierdoor is er geen eenduidig beeld van wat de inwoners in Groesbeek willen. Ligt de voorkeur bij bijvoorbeeld enkele grote zonneparken? Of toch liever meerdere kleine? Zijn windmolens en biomassacentrales ook oplossingen? Deze en andere keuzes willen we graag bespreken tijdens een extra bijeenkomst. Schuift u ook aan?

Info:
Wanneer: Dinsdag 22 mei 2018
Waar: In de raadszaal van het Gemeentehuis in Groesbeek, Dorpsplein 1.
Hoe laat: Vanaf 19.00 uur bent u welkom, het programma begint om 19.30 uur.
Voor wie: Inwoners van de kernen Groesbeek, De Horst, Breedeweg, Heilig Landstichting en Berg en Dal en het buitengebied rondom deze kernen.

Aanmelden kan via duurzame-energie@bergendal.nl.

Gemeente Berg en Dal in 2050 klimaatneutraal

De gemeente Berg en Dal wordt klimaatneutraal. We zetten in op besparen en lokaal energie opwekken, maar er is meer nodig. Zo moet er ook grootschalig duurzame energie opgewekt worden. Om in beeld te brengen wat kan en gewenst is, wordt een Kansenkaart Duurzame Energie gemaakt. Meer dan 200 inwoners hebben meegedacht voor deze Kansenkaart. Deze voorkeuren worden meegenomen, maar de gemeente beslist uiteindelijk.

Benieuwd naar de uitkomsten van de ontwerpsessies? Kijk op: www.bergendal.nl/duurzame-energie.

Klik hier voor onze berichtgeving over de bijeenkomsten over de Kansenkaart Duurzame Energie.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 16 mei, 2018 door Redactie DeGroesbeek with 6 reacties »

6 reacties op “Extra bijeenkomst Groesbeek: zonnepanelen, of toch windmolens?”

 1. Hent zei:

  Groesbeek en haar buitengebied is te klein en te dicht bevolkt voor grote zonneparken. Niemand zit te wachten op een muur van zonnepanelen voor het huis welke het complete uitzicht weg neemt, dus gun een andere dorpsgenoot dit leed ook niet toe.

 2. De witte zei:

  Zonnepanelen hoeven per definitie ook niet in de vorm van een muur gebouwd te worden.
  Er bestaan in NL namelijk diverse projecten waar ze op een uitgestrek vlak gebied bebouwd zijn. Er zijn in Groesbeek voldoende vlakke bestemmingen te vinden.
  Wat ik bedoel is dat niemand zit te wachten op een zonnepanelenpark in zijn achtertuin.
  Maar vooral in het buitengebied ligt misschien wel de ruimte voor een zonnepanelenpark.
  Windmolens daar zijn geen of weinig opties voor.

 3. Patje P. zei:

  Als het om groene energie gaat heeft Hent altijd wat te zeuren.

 4. Hent zei:

  De witte, een zonnepanelen veld van enkele hectare neemt het uitzicht compleet weg (tenzij je boven op een heuvel woont wat niet voor iedereen is weggelegd), windmolens niet. Grote Zonnepanelenparken worden altijd op stellages gezet aangezien de ondergrond van het park begraasd of gemaait moet worden dus praat je over hoogtes van ongeveer 2 meter. Daar kan je vanuit je huiskamer niet over heen kijken.

 5. Hent zei:

  @ Patje,

  Absoluut niet, ik ben alleem tegenstander van grote zonnepanelen parken in het buitengebied waar ze het uitzicht van bewoners weg nemen en niet rendabele biomassa centrales. Kleine zonneparken, windmolens en panelen op daken of parkeerplaatsen als overdenkingen vind ik allemaal prima.

  Spreek de volgende keer alsjeblieft voor jezelf.

 6. Patje P. zei:

  Hent : als je buurman een heg neerzet van 2 meter die het uitzicht wegneemt doe je er ook niets aan . Je doet nu net of dat iedereen in het buitengebied rondom een vrij uitzicht heeft van enkele kilometers. Waarschijnlijk kijken ze nu tegen hun eigen varkensschuur of tegen de kippenschuur van de buurman. Dus zet neer die handel. Niemand heeft er last van. Alleen Henk, maar die vergeten we gewoon.