Dorpsplein: waarom werd politieke partij GJS gepasseerd?

GROESBEEK/MILLINGEN AAN DE RIJN – Op zondag 20 mei (Eerste Pinksterdag) is ex-wethouder Alex ten Westeneind (GJS) te gast in het praatprogramma van Omroep Berg en Dal; het Dorpsplein.


Alex ten Westeneind. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Goed resultaat, niet de coalitie in

Tijdens de onderhandelingen onder leiding van een Groesbeekse christendemocraat bleek uiteindelijk dat er in het college geen plaats is voor de met name Millingse partij GJS. Een partij die bijna 60% van de stemmen uit dat kerkdorp wist te verzamelen. Gemeentebreed groeide de partij zelfs in stemmenaantal: 228 stemmen meer. Een bevriende partij uit Groesbeek, de Groesbeekse Volkspartij, verloor juist (-442 stemmen) en die partij mag uiteindelijk wél een wethouder leveren.

Vriendjespolitiek?

Presentator John Peters wil weten wat hier achter steekt. Zeker uit de mond van Ten Westeneind. Is er sprake van formateurs-onkunde, juistheid van afwegingen, vriendjespolitiek, gezichtsverlies kern Groesbeek? Millingen blijkt onterecht te weinig te krijgen? Ten Westeneind kaartte het donderdagavond tijdens de openbare raadsvergadering zelf ook aan en liet weten dat GJS zich buiten gesloten voelt. Hij vroeg de coalitiepartijen om uitleg.

Vragen voldoende voor een uitzending die zondag 20 mei te beluisteren is van 13.00 uur tot 14.00. Herhaling woensdag 23 mei om 20.00 uur.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 18 mei, 2018 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »

4 reacties op “Dorpsplein: waarom werd politieke partij GJS gepasseerd?”

 1. Name zei:

  Dit is politiek, het hoort erbij. In plaats van je als verliezer en slachtoffer te gedragen, kun je ook kijken wat je wel kunt doen. Het drama mag nu toch echt een keertje afgelopen zijn.

 2. Marcel zei:

  Lekkere stemming makerij van John Peters weer. Issie goed in. VOLG heeft net zo goed hun wethouder verloren. Zo werkt het nu eenmaal.

 3. Ted. zei:

  Jammer dat John Peters niet objectief is.
  Hij beschuldigd T.Vissers en de GVP van dingen die hij niet mag doen.
  John, gedraag je eens als een heer en laat je niet leiden door het zielige gedoe van Alex.

 4. luisteraar zei:

  John Peters laat wel heel duidelijk merken hoeveel hij een hekel heeft aan het CDA……Zijn eigen mening staat weer erg centraal, zoals gebruikelijk