ACM negeert klachten: Groesbeekse huurders in actie

GROESBEEK – Al jarenlang hebben de huurders van woningen op de Van de Veldeweg en Van Ruysdaelweg in Groesbeek te lijden onder het slechte onderhoud van hun woning.


Achterstallig onderhoud bij één van de woningen.

Verhuurder ACM reageert niet

De verhuurder, ACM, reageerde volgens een huurderscollectief zelden tot nooit op klachten. Daarom is De SP-werkgroep Berg en Dal samen met de huurders aan de slag gegaan om verbetering van hun ernstig verwaarloosde woningen te bereiken. “Dit lijkt nu tot resultaat te leiden”, zegt SP.

“Slecht onderhoud”

Het onderhoud van de huizen, die ruim 40 jaar oud zijn, is altijd minimaal geweest. Door de rotte kozijnen hangen ramen en deuren scheef, ontstaat er wateroverlast bij regenweer en is er veel last van tocht. “Aan keukens, badkamers en meterkasten is in de meeste gevallen nooit wat gedaan”, weet SP. Deze zijn sterk verouderd en onderdelen zijn kapot. Vaak hebben de huurders met verhuurder ACM contact opgenomen over hun klachten. “Maar zonder resultaat”, wordt er gesteld. Ze werden er moedeloos van en raakten de hoop kwijt.

Geschrokken

Leden van de SP-werkgroep Berg en Dal zijn afgelopen januari bij de huurders langs gegaan en schrokken van wat ze aantroffen. De SP-ers boden de huurders aan om samen met hen de strijd aan te binden. De huurders organiseerden zich onder de naam “Huurderscollectief ’t Veldje“ en de SP organiseerde een aantal bijeenkomsten met hen om ACM tot groot onderhoud te dwingen.

Succes

De acties lijken succes te hebben: ACM liet volgens actievoerders weten dat de voorbereiding van het groot onderhoud begonnen was. De huurders zien nu vol verwachting uit naar de komst van de aannemer. Het gaat om 30 huishoudens.

Naschrift redactie: ACM is vorige week door DeGroesbeek.nl om een reactie gevraagd, maar heeft nog niet gereageerd.

Update 30-05-2018, 10:05 uur
ACM heeft, net na de publicatie van 10:00 uur, laten weten volgende week met een inhoudelijke reactie te komen. Tussentijds zal er overleg plaatsvinden met de eigenaar van het wooncomplex.

[nggallery id=1002]

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 30 mei, 2018 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »

3 reacties op “ACM negeert klachten: Groesbeekse huurders in actie”

  1. 123 zei:

    SP Berg en Dal of Sociaal Groesbeek?

  2. De Kuier. zei:

    ACM verhuurt ook woningen aan de Lievensweg.

  3. Hans Peters zei:

    Nee 123 dit keer was het niet Sociaal Groesbeek, maar de werkgroep SP Berg en Dal. Wij hebben jaren geleden een zelfde actie gedaan, voor dezelfde wijk. Destijds bij verhuurder Verbeek, toen waren de huizen er al erg slecht aan toe. Verbeek heeft ons toen wel ontvangen, hebben de door ons gemaakte foto’s bekeken, maar kwamen tot de conclusie dat wij geen huurders waren. Wij hebben dit gecommuniceerd met de bewoners en het advies gegeven een bewonerscommissie op te richten.