VVD stelt vragen over hangplek parkeergarage Spoorlaan

GROESBEEK – VVD Berg en Dal heeft het college van burgemeester en wethouders vragen gesteld over de hangplek in de parkeergarage aan de Spoorlaan in Groesbeek.


Parkeergarage Spoorlaan. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Bord

Een bord met regels zou daar de overlast tegen moeten gaan. Parkeergarage Spoorlaan is in 2017 in gebruik genomen en 24 uur per dag vrij toegankelijk. Het is ook een ideale hangplek, zo blijkt.

Vooraf nagedacht?

VVD wil weten waarom er bij de ontwerpfase van de parkeergarage niet direct nagedacht is over de mogelijkheid dat hier hangjongeren zouden kunnen komen. Er is volgens de VVD geen rekening gehouden met mogelijke hangjongeren of andere leefbaarheidsvraagstukken.

Veilig Ontwerp en Beheer

De partij wijst daarbij op de Crime Prevention Through Environmental Design (CPTED), in Nederland beter bekend onder de titel Veilig Ontwerp en Beheer. Door in de ontwerpfase al maatregelen te nemen kan sociale veiligheid worden beïnvloedt. Hiervoor zijn vuistregels opgesteld.

Ambtenaren op cursus

VVD vraagt het college of men bereid is ambtenaren die zich bezig houden met de ontwerpfase op een CPTED-cursus te sturen, zodat er in de toekomst sprake is van preventie in plaats van repressie. Stichting Veilig Ontwerp en Beheer geeft de cursussen.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 17 juni, 2018 door Redactie DeGroesbeek with 14 reacties »

14 reacties op “VVD stelt vragen over hangplek parkeergarage Spoorlaan”

 1. pedro zei:

  ja ja dit zat er aan te komen dit wist de gemeente

 2. 1234 zei:

  @ Pedro: De VVD vast ook toen ze met het plan akkoord zijn gegaan 🙂

 3. Lambert zei:

  VVD gedraagt zich weer als een overspannen ouder die zijn gezag kwijt is. Geen inzicht in waarom er hangjongeren zijn, niet nagedacht over het inngesprek gaan met de groep en vooral vaststellen dat er een “probleem” is. Met dezelfde zienswijze kunnen we vaststellen, dat de VVD ook een probleem is.

 4. kritisch zei:

  is het een parkeergarage? Dacht dat het een openbare vuilstortplaats was

 5. Een van de Hangjongere zei:

  Is de gemeente en de politie schuld als ze de hangjongere een keer nie weg sturen hoeven we nie in de pakeergaraege gestaan en ja we hebben ook op veel plekken gestaan waar totaal geen hond last van ons had

 6. Harold zei:

  Goed je best gedaan op school kerel

 7. Slade zei:

  Prima dat VVD hier (eindelijk) eens aandacht aan besteed. Loopt daar af en toe de spuigaten uit! Overdekte Pgarage wordt in de avond een hangplek, in auto’s met deuren open keiharde K muziek uit boxen laten klinken, met gierende banden rondscheuren, brommertjes heen en weer scheuren, voetballen etc. Door overkapping is deze garage een enorme klankkast (geluid galmt enorm en draagt daarom ver) en met slecht weer een “super de luxe” hangplek. Maar ja, de gemeente doet zoals gewoonlijk weer eens niets. Nauwelijks tot geen toezicht, handhaving.
  Daar blijkbaar geen geld of interesse voor. Gemeente is trouwens toch goed bezig met geld, zie https://www.degroesbeek.nl/lokaal-nieuws/92938/d66-berg-en-dal-wil-meer-info-spoorlaan-misser/
  @ een van de hangjongere, ga lekker bij je eigen huis voor de deur “hangen”! Neem aan dat geen hond daar last van zal hebben, toch?

 8. Henk Neddermeijer zei:

  CPTED is inderdaad een bewezen concept dat, mits juist ingezet, sociale veiligheid in de breedste betekenis van het woord kan bevorderen. Het artikel meldt echter een omissie. In Nederland worden erkende CPTED-opleidingen verzorgd door het Beccaria Instituut in Waddinxveen. De Stichting Veilig Ontwerp en Beheer is de accrediterende organisatie.

 9. Name zei:

  ‘s avonds afsluiten dan maar daar onder. Is het zo opgelost. Als de hangjongeren zich daar niet kunnen gedragen en zij er daar een zooitje van maken en overlast veroorzaken, dan maar afsluiten.

 10. Pol zei:

  Dit is van te voren gezegd tegen de ‘hangjongeren’ laat hun een plek hebben om ergens te kunnen staan. Jullie zullen vroeger wel nergens gestaan hebben ze hebben er een prullenbak neer gezet ik weet niet waar jullie mensen zich druk om maken en laat ze lekker voetballen wat maakt jou dat uit dit is alleen maar weer om iets over te zeuren. Hadden ze die parkeerplaats maar niet weg moeten halen en niet moeten zeggen tegen hun dat van de parkeer garage gebruik mochten maken.. tegenwoordig mag het niet eens gezellig zijn hier in groesbeek manmanman…

 11. kritisch zei:

  he pol, jij snapt het niet echt he. ga eens kijken wat er voor een zooi achtergelaten is en de muren vol geklad met afval maar het is wel gezellig.

 12. Slade zei:

  He Pol, aangezien jij jezelf blijkbaar geen “ zeur “ zal vinden, zou het een goed idee zijn om die gasten lekker bij jou voor de deur te laten rondhangen. Toch niet zo erg? Jij bent toch ook ooit jong geweest?

 13. Slade zei:

  @kritisch , helemaal met jou eens!

 14. Pol zei:

  Hee slade is toevallig ook voor mn deur.. en vind dit helemaal geen probleem er is nu een prullenbak neer gezet en met de rotzooi valt t reuze mee..