Geen budget voor plaatsen camera’s garage Spoorlaan

GROESBEEK – De gemeente Berg en Dal gaat geen camera’s plaatsen in de parkeergarage Spoorlaan om de overlast daar verder tegen te gaan.


Een bord moet jongeren er nogmaals op wijzen zich te gedragen. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Er is geen budget voor. De kosten bedragen ongeveer € 30.000,-.

Bord

VVD Berg en Dal heeft raadsvragen gesteld over het bord dat er sinds kort hangt. Dat bord moet jongeren bewust maken van hun gedrag in de parkeergarages en de consequenties daarvan. Er wordt verwezen naar de APV en de politie en de BOA’s kunnen nu handhaven.

“In principe geen problemen met hangjongeren”

De partij wilde weten of men niet van te voren aan had zien komen dat dit een ideale hangplek zou worden. “Vanaf het ontwerp zijn we daar bewust van geweest en in principe hebben wij hier geen problemen mee. Hangjongeren mogen zich verzamelen op plekken waar ze weinig/minder overlast veroorzaken dan op andere plaatsen”, zeggen burgemeester en wethouders daarover.

Maximale invloed

De vraag was ook of er bij dit soort bouwprojecten rekening wordt gehouden met de sociale veiligheid. De gemeente heeft weinig grip op het ontwerp zelf. “Deze zijn veelal eigendom van andere partijen”. Maar, zo zegt het college, “bij de stedenbouwkundige verkaveling proberen wij maximale invloed op een sociaal veilige inrichting te krijgen/houden”.

Dank voor de tip

VVD vroeg tot slot of men bereid is ambtenaren die zich bezig houden met de ontwerpfase op een CPTED-cursus te sturen. Dat zou goed zijn in het kader van veilig ontwerp en beheer. Als die interesse er bij de ambtenaren is, dan wil het college best een helpende hand bieden. “Wij stimuleren en faciliteren de opleiding en ontwikkeling van onze medewerkers”, is het antwoord.

B&W bedankt VVD Berg en Dal in de beantwoording voor de tip over de cursus.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 3 juli, 2018 door Redactie DeGroesbeek with 9 reacties »

9 reacties op “Geen budget voor plaatsen camera’s garage Spoorlaan”

 1. pedro zei:

  moet je vooral bekend maken. dat is handig. nou hebben ze vrij spel. pomp het geld maar ergens anders in wij betalen de schade wel.

 2. Juustem zei:

  Ik zou er een webcam neer hangen, kunnen de papa’s en mama’s hun kroost mooi in de gaten houden. Scheelt weer een boa.

 3. Willie zei:

  Een roldeur die alleen omhoog bij in of uitrijden van een voertuig.
  Zoals onder de appie Hein. Is dat geen oplossing. Je loopt daar niet zomaar ff naar binnen.

  Wat kost een camera systeem op?

 4. Slade zei:

  Allemachtig, dit is B&W Groesbeek weer eens op z’n best!! In welke realiteit leef je als je als aangeeft “in principe hebben wij (B&W) geen problemen met hangjongeren”!! Niet te geloven!! Deze club gemeentebestuurders wonen waarschijnlijk zelf allemaal riant en “overlast vrij”. Tja, dan begrijp ik dat ze zich hier niet zo druk over maken.
  Een bordje ophangen met spelregels. Hoe naïef kan je zijn?
  Handhavende Boa’s in Groesbeek??? Waar ??? Wanneer ??? Geen budget ??? Lees dit maar eens https://www.degroesbeek.nl/lokaal-nieuws/92586/jaarrekening-berg-en-dal-2017-voordelig-saldo-e-12-miljoen/

  Misschien een idee om een “officiële en goed uitgeruste van alle gemakken voorzieningen (verwarming, airco, gratis WiFi etc) hangplek” vóór, achter of opzij van het stadhuis te realiseren?? En als dat wèl een probleem is voor B&W (want voor hun eigen deur willen ze zoiets natuurlijk niet) kopen ze toch gewoon de voormalige kippenfarm aan de Dennekamp op en maken ze daar een mooie hangplek. Kan dat “hoofdpijndossier” eindelijk ook eens afgesloten worden!

 5. jos zei:

  schijtluizen.

 6. en nie anders zei:

  Dit heeft meer weg van een briefje van een buurtbewoner, lachwekkend.

 7. jpvk zei:

  Maximale invloed
  De vraag was ook of er bij dit soort bouwprojecten rekening wordt gehouden met de sociale veiligheid. De gemeente heeft weinig grip op het ontwerp zelf “Deze zijn veelal eigendom van andere partijen”. Maar, zo zegt het college, “bij de stedenbouwkundige verkaveling proberen wij maximale invloed op een sociaal veilige inrichting te krijgen/houden”.

  DUS!! als ik het goed begrijp mag de gemeente mijn pergola of tuinhuis wel beoordelen en goed- of afkeuren, maar hebben ze geen invloed op het ondoordachte ontwerp van deze parkeergarage, onoverzichtelijke toegang van de parkeerplaats en domme stalling van de winkelwagens, etc.

 8. kritisch zei:

  die hele parking is ondoordacht, voldoet totaal niet aan het gestelde doel en mag dus als hangplek gebruikt worden want “niemand” heeft er last van. fijn voor de buurt daar en als je `s avonds langs loopt terwijl er 20 man aan het vervelen zijn met als resultaat een bult afval moet je het maar accepteren??

 9. Gemeente denk na! zei:

  In feite is het Gemeentehuis zelf ook een hang(jas)plek waar we hinder van ondervinden.. Laten ze daar een bord ophangen met 1 belangrijke spelregel: DENK VOORAF EENS WAT BETER NA!