Zorgen over incidenten rondom Pluryn-cliënten

GROESBEEK – Sociaal Groesbeek maakt zich, evenals inwoners, zorgen over de toenemende aandacht voor incidenten waar cliënten van Pluryn bij betrokken zijn.

De lokale politieke partij stelt daarom vragen aan het college van burgemeester en wethouders in Berg en Dal om opheldering hierover.

Incidenten

De incidenten waar over gesproken wordt zijn brandstichting, ruzies in het openbaar, vermissingen en aanhoudingen met geweld. De vraag rijst of deze problemen beheersbaar blijven. Eerder al heeft Sociaal Groesbeek voorgesteld het project Kemnade te evalueren. Volgens de fractie worden steeds meer gebouwen op het Werkenrode-terrein omgebouwd tot zwaarder beveiligde gebouwen, zoals De Bijenkorf en De Waag.

Vragen

Sociaal Groesbeek wil weten of de doelgroep van Pluryn aan het veranderen is, in die zin dat er steeds meer cliënten zijn die zwaardere gedragsproblemen hebben. En als dat zo is, waarom de raad hierover niet geïnformeerd is. Verder vragen Hans Peters en Wiebo Kersten of de problematiek veel druk legt op de politiecapaciteit, er cijfers bekend zijn van het aantal incidenten, de veiligheid van de inwoners in het geding is geweest en of de gemeente zicht heeft op de problemen.

Tot slot wordt verzocht bij Pluryn aan te dringen op een evaluatie van projecten.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 5 juli, 2018 door Redactie DeGroesbeek with 10 reacties »

10 reacties op “Zorgen over incidenten rondom Pluryn-cliënten”

 1. Theo zei:

  Wat n achterbakse actie van (a)Sociaal Groesbeek!
  De mensen die daar hulp en ondersteuning krijgen, zijn veelal het product van onze ( en ja Groesbeekse ) samenleving.
  Het zal je zoon of dochter maar wezen….

 2. Marcel zei:

  Wat stel je dan voor, Theo? Onze ogen sluiten voor problemen die er daadwerkelijk zijn?

 3. John zei:

  Ik denk dat Theo daar zelf cliënt is gezien zijn eigen gedragsprobleem. Man man man. Zeg dan niets.

 4. Gabrielle zei:

  Theo,
  Ook jij hebt recht op een eigen mening.
  Als je echter niet begrijpt wat er aan de hand is en niet begrijpt wat de functie is van volksvertegenwoordigers dan kun je maar beter nog een keertje nadenken voor je zo reageert.
  Als er iets niet deugt dan is het wel de ordinaire bezuinigingsdrift van Haagse politici die de problematiek van mensen die geestelijke zorg nodig hebben, over de schutting van de Gemeente te kieperen en die de klus laten klaren met te weinig geld. En de lichtere gevallen van psychische zorg aan hun lot te laten met alle gevolgen van dien. Een politie organisatie het laten opknappen die daar niet op toegerust is.
  In de de krant kun je lezen dat enkel zeer zware ‘gevallen’ nog recht hebben op geestelijke zorg. Dit alles betekent dat labiele mensen door politici gewoon in de steek worden gelaten en dan rare dingen gaan doen. Als de Raad en Burgemeester en Wethouders dan niet geïnformeerd wordt door een Zorginstelling is het niet meer dan normaal dat volksvertegenwoordigers vragen gaan stellen op basis van incidenten en waarbij de Burgemeester die over de openbare orde gaat rap aan het werk moet om te voorkomen dat deze situatie de komende zomer echt gaat ontsporen.
  Hebben de betrokken jongeren die nu voor problemen zorgen in meerderheid een Groesbeekse achtergrond zoals jij beweert? Of zit dat toch nog even anders. En ja ,ook deze jongeren hebben recht op zorg zonder dat die zorgvraag wordt afgewenteld op Groesbeekse samenleving. Anne Faber is gestorven omdat een man die intensieve zorg nodig had gewoon op straat rond liep, het zal je dochter maar wezen Theo!

 5. wally zei:

  politiek is hier al jaren van op de hoogte maar sluit de ogen hiervoor en als er wat gebeurt dan is leiden in last
  ook op de muntberg hebben jaren lang zware gevallen gezeten .

 6. wally zei:

  Het is niet de gemeente die deze lui hierheen haalt ,maar pluyrijn die hier kapitalen voor krijgen

 7. Theo zei:

  Hoe gekker ze zijn des te meer subsidie Pluryn krijgt….

 8. Madelon zei:

  Sowieso in/op 1 locatie (jongeren) wordt er volop drugs gedeald en gebruikt. Ook maar eens over evalueren.

 9. Van loon zei:

  Pluryn is al jaare een melkkoe voor kindere met beperking koome miljoene binne maar de zorg die ze beloofe krijg geen een kind ben 1 jaar lang door die lui voor de gek gehoude

 10. Van loon zei:

  10 jaare voor gek gehoude door pluryn