[Foto’s] Campers de Zevenheuvelenweg op: Vierdaagse komt er aan

GROESBEEK – Groesbeek en Berg en Dal kunnen zich op gaan maken voor de Vierdaagsedoorkomst.


Ze staan er weer. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Met het toelaten van de tientallen campers op de Zevenheuvelenweg is duidelijk dat de derde dag van de Vierdaagse (de dag van Groesbeek) er aan zit te komen.

De route

Van de 44.480 wandelaars die zijn aangemeld voor de eerste dag zijn er na woensdag nog 42.529 over. Die zullen donderdag weer aan de start staan. De lopers komen op de derde dag door Breedeweg en Groesbeek. Ze lopen daarna via de befaamde Zevenheuvelenweg en Berg en Dal (Watertorenweg-Vinkweg-Kerstendalseweg-Oude Kleefsebaan) weer terug naar Nijmegen.

Maatregelen wildkamperen

In aanloop naar de Vierdaagse wordt de Zevenheuvelenweg in Groesbeek afgesloten. Dat gebeurt al op de zondag. In het verleden stonden de campers al ruim voor de derde Vierdaagsedag in de bermen langs de weg. Té gevaarlijk, vonden de gemeente Berg en Dal, de provincie Gelderland en de politie. Daarom zijn er maatregelen getroffen, waar niet iedere inwoner even blij mee is. Zij zien liever handhaving.

Campers welkom

Om er in ieder geval voor te zorgen dat het Tour de France-achtige beeld van de vele campers langs “de kuitenbijter” niet verloren gaat, is besloten om de toeristen op de woensdagavond vanaf 20:00 uur gefaseerd toe te laten. Vele campers stonden al in de middag en begin van de avond klaar bij de Meerwijkselaan en Clarenbeekseweg, maar er moest nog even gewacht worden. De toeschouwers konden uiteindelijk een plek zoeken, er een gezellige avond van maken om de wandelaars vervolgens vanaf donderdagochtend aan te moedigen.

De eersten

Een man uit Eerde (dat ligt bij Veghel) was de eerste die de Zevenheuvelenweg op mocht. Een paar uit Leende (bij Eindhoven) was vanaf 18:00 uur aan het wachten en mocht rond 20:10 uur de weg op. Het paar had een mooi plekje vlak bij de Derdebaan. Het was voor hen de eerste keer dat zij met de maatregelen te maken kregen. “We zijn er al een aantal jaren niet meer geweest”, liet de vrouw weten. Maar donderdag zitten ze er, beschut onder de bomen, weer klaar voor.

De man met de vlaggetjes

Vorig jaar spraken we tijdens onze rondgang met iemand uit Vianen; de man met de vlaggetjes. Toen we woensdagavond opnieuw iemand vlaggetjes zagen ophangen gingen we toch even poolshoogte nemen. En jawel, het was dezelfde. Inmiddels staat hij voor het zesde jaar met de camper langs de Zevenheuvelenweg. Vrouw en hond waren ook weer van de partij. Hoe hun donderdag eruit ziet? Niet veel anders dan vorig jaar en dat wil zeggen dat de buitenlandse deelnemers weer klompjes krijgen en voor water en hapjes wordt gezorgd. Vrijdag staan zij in Malden, want ze pakken standaard de laatste twee dagen mee.

Het toelaten van de campers verliep overigens zonder problemen.

• De dag van Groesbeek: klik hier voor de parkeermogelijkheden.

[nggallery id=1021]

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: , , , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 18 juli, 2018 door Redactie DeGroesbeek with 5 reacties »

5 reacties op “[Foto’s] Campers de Zevenheuvelenweg op: Vierdaagse komt er aan”

 1. Joep zei:

  Wat een grote onzin:
  1:bewoners moeten omrijden voor de campers ivm afsluiting.
  2:de kosten voor de afsluiting komen voor rekening van de gemeente.
  3:mensen met campers nemen de beste plek in beslag.
  4:woensdag verkeershinder bij de zevenheuveleweg.
  5: een soort van gedoogd wildparkeren, mislopen van toeristenbelasting.

  Voordelen:
  1 betere ontsluiting van verkeer groesbeek.
  2 minder onkosten voor gemeente berg en dal.
  3 niet alleen campers langs de weg maar ook normale toeschouwers.
  4 eventueel handhaving met daarbij inkomsten.
  5 campings hebben voordeel met de overnachting
  6 er wordt dan toeristenbelasting vereffend.
  7 begrip vanuit burgers.

  Dus gemeente??????

 2. Piet. zei:

  Op de hoek Siep/Zevenheuvelenweg stonden er al vroeg op woensdagmiddag wildcampers , die daar de wei in waren gereden waar ook de soldaten rustplaats is. Volgend jaar komen er daar meer denk ik, kan de boer er nog wat aan verdienen.

 3. Janssen zei:

  Sluit me bij Joep aan! Een grote onzin, gewoon bekeuring uitschrijven!!!!

 4. boersteeg zei:

  volgend jaar gewoon een camper verbod.
  probleem opgelost.
  gezien de zooi die men daar achtergelaten heeft zeg ik nooit meer een camper daar, te aso voor woorden.

 5. Jan zei:

  Aan de rijksweg in Mook,Malden 5 min na de bezemwagen is de rijksweg alweer open levensgevaarlijk al die feestende mensen de zevenheuvelweg is een hele week afgesloten wat een Gekkehuus