Groesbeek krijgt speeltuin in Kerkstraat

GROESBEEK – In het centrum van Groesbeek, in de Kerkstraat, komt een nieuwe speeltuin.


De Kerkstraat in Groesbeek. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Berg en Dal hebben ingestemd met de realisatie van het inwonersinitiatief.

Sport-, speel- en ontmoetingsplek

Het wordt een sport-, speel- en ontmoetingsplek. In het centrum van Groesbeek ontbrak het aan een speeltuin, vandaar dat enkele inwoners het initiatief hebben genomen om er in de Kerkstraat een te realiseren. Er is groot draagvlak onder de buurtbewoners, blijkt uit een enquête die de initiatiefnemers hebben afgenomen. Het plan is ook een goede aanvulling op de nabij gelegen dierenweide.

Doelgroep

De speeltuin is voor alle kinderen van 0 tot 15 jaar, die woonachtig zijn in Groesbeek-Noord (tot aan Klaverberg/Heumensebaan) en de wijk Herwendaal. Ook kinderen die met hun ouders het centrum van Groesbeek bezoeken kunnen in de speeltuin terecht. Volgens de gemeente Berg en Dal wonen er in het plangebied 115 kinderen tot 10 jaar en 75 tussen de 11 en 15 jaar.

Ontwerp

In het ontwerp wordt rekening gehouden met het feit dat ouders met kleinere kinderen aanwezig zijn. De ouders houden toezicht op de spelende kinderen, maar kunnen elkaar hier ook ontmoeten. Er is sprake van twee verschillende gebiedjes, afgestemd op twee leeftijdsgroepen. De toestellen worden niet hoger dan 5 meter.

Dagbesteding Pluryn

Pluryn zal de speelplek gebruiken voor dagbesteding van haar cliënten. Daarbij valt te denken aan de groenonderhoudswerkzaamheden en het schoonhouden van de plek. Het maaiwerk en onderhoud van de toestellen blijft echter een verantwoordelijkheid van de gemeente.

Stichting de Speeltuin Kerkstraat wordt gebruiker van de locatie. Na de zomervakantie worden de toestellen geplaatst.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 23 juli, 2018 door Redactie DeGroesbeek with 6 reacties »

6 reacties op “Groesbeek krijgt speeltuin in Kerkstraat”

 1. Wilma zei:

  He he…..gelukkig

 2. Kuul zei:

  Tot 15 jaar❓ Dat vraagt om moeilijkheden

 3. Alex zei:

  Toestellen worden niet hoger dan 5 meter?? Dat is nogal niet wat.

 4. Ans zei:

  Speeltuin dorp Groesbeek krijgt er nog een bijn. Waren in mijn optiek al best veel speeltuinen.

 5. zo is het zei:

  nu ben ik benieuwd hoelang het gaat duren dat het speeltuintje schoon en vrij van rommel blijft. oftewel, die hangjeugd hebben alle vrijheid dus zullen hier ook wel de boel gaan verzieken

 6. Organisatie zei:

  Mooi , maar wie dit nu geregeld hebben , zorgen die ook voor de controle of houd dan op als er eenmaal een speeltuin is ???