Extra capaciteit voor project “Zorgeloos op vakantie”

GEMEENTE BERG EN DAL – Om het project “Zorgeloos op vakantie” te laten slagen is extra capaciteit in de vorm van externe inhuur nodig.


Eerder dit jaar was er nog een event over het project. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl

Burgemeester en wethouders trekken daar € 17.000,- voor uit.

Zorgeloos op vakantie

Bestemmingen binnen het Rijk van Nijmegen moeten toegankelijker worden voor mensen met een (lichte) beperking. Zo`n 15% van de Nederlanders kampt met een beperking en de helft daarvan is 65 jaar of ouder. Voor deze mensen is een dagje uit of een weekendje weg niet zo vanzelfsprekend. Om deze mensen toch te laten genieten van hun vakantie is het project “Zorgeloos op vakantie in Rijk van Nijmegen” gestart. Deelnemende gemeenten zijn Nijmegen, Heumen, Beuningen, Wijchen, Mook en Middelaar en Berg en Dal.

Landelijke belangstelling

Niet alleen de provincie Gelderland en de Euregio, maar ook het Rijk is geïnteresseerd in het project. “Zij kunnen misschien financieel bijdragen aan het project”, zeggen burgemeester en wethouders daarover. Steeds meer ondernemers, zowel lokaal als regionaal, willen ook meedoen. In dat licht bezien is het dus al een succes.

Inhuur

Maar om het daadwerkelijk tot een succes te laten komen, is extra capaciteit nodig. “Bij een serieus en kansrijk project hoort serieuze inzet en ondersteuning”, aldus B&W. Dat is met de huidige capaciteit niet mogelijk. Er is van augustus tot en met januari 2019 extra ondersteuning nodig. Tessa Groenen is hier al bekend mee en gaat die rol vervullen. Het gaat in totaal om 245 uren, waarvan de kosten in totaal € 17.000,- bedragen.

Voornaamste taak is het netwerken om draagvlak te creëren, maar ook interne samenwerking, uitvoeren van het marketingplan en het werven van ondernemers behoren tot de werkzaamheden.

Dossier project “Zorgeloos op vakantie”.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 23 juli, 2018 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »

1 reactie op “Extra capaciteit voor project “Zorgeloos op vakantie””

  1. Juustem zei:

    Laat ze liever extra capaciteit inzetten voor eigen inwoners. Wachttijden bij sociale teams loopt enorm op!