Woningen bij voormalig varkenshouderij aan Dennenkamp

GROESBEEK – De varkenshouderij van Theunissen aan de Dennenkamp 1 in Groesbeek wordt officieel beëindigd en daarvoor komen twee vrijstaande woningen in de plaats.


Bebouwing aan de Dennenkamp 1 in Groesbeek. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

In september 2016 ging het college al akkoord met een principeverzoek. Nu hebben burgemeester en wethouders ook ingestemd met het wijzigingsplan.

Omzetten bestemming

De eerste vergunning voor dit bedrijf werd in 1975 verleend. Sinds 2013 worden er geen varkens meer gehouden, is de mestplaat niet meer in gebruik en is de dieseltank afgevoerd. De agrarische bedrijfsbestemming mag worden omgezet naar een woonbestemming. Daarvoor moet het bedrijf wel worden beëindigd en moet bebouwing worden gesloopt. Dat is de zogeheten “Rood voor Rood”-regeling.

Gasloos bouwen

In totaal wordt er meer dan 1800m2 aan bebouwing gesloopt. Daarvoor mogen twee woningen worden teruggebouwd. Die woningen mogen pas worden gebouwd als de varkensstallen zijn gesloopt. De initiatiefnemer wordt gestimuleerd om duurzaam, waaronder gasloos, te bouwen.

Het wijzigingsplan heeft ter inzage gelegen. Er zijn geen zienswijze ingediend.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 28 juli, 2018 door Redactie DeGroesbeek with Reacties uitgeschakeld voor Woningen bij voormalig varkenshouderij aan Dennenkamp

Reageren is niet toegestaan.