Kermis Groesbeek 2018: prikkelarme kermis

GROESBEEK – De kermis in Groesbeek vindt dit jaar plaats van zaterdag 1 september tot en met woensdag 5 september 2018.


Prikkelarme kermis in Groesbeek (archieffoto 2016). Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Op de eerste dag is de kermis in de middag enkele uren prikkelarm.

Initiatief

Langzaam maar zeker begint het traditie te worden; de kermis in Groesbeek start prikkelarm. Een initiatief van Evelyne Wijers, die uit eigen ervaring weet dat een bezoek aan de kermis niet voor iedereen even vanzelfsprekend is. Haar zoon Milan heeft autisme en kan daardoor geen reguliere kermis bezoeken. De eerste prikkelarme kermis was in 2016; beide edities zijn succesvol verlopen.

Wat is een prikkelarme kermis?

Een prikkelarme kermis houdt in dat er geen harde geluiden en flitsende lichten zijn. Tevens wordt de draaisnelheid aangepast indien dat mogelijk is. De kermis is daarmee toegankelijk voor mensen met bijvoorbeeld autisme, epilepsie, een lichamelijke en/of geestelijke beperking. Maar ook voor mensen (bijvoorbeeld ouderen) die om andere reden niet zo goed tegen de prikkels kunnen.

Invalidentoilet en vrijwilligers

De gemeente Berg en Dal zorgt voor een extra invalidentoilet en er zullen vrijwilligers aanwezig zijn om, waar nodig, een handje te helpen. Ook dit jaar is get mogelijk om een 10-rittenkaarten à €10,- te kopen.

De prikkelarme kermis duurt op 1 september van 15:00 uur tot 18:00 uur.

Volledige info over de kermis Groesbeek 2018 volgt binnenkort. Medio augustus zullen wij, evenals voorgaande jaren, weer een volledig overzicht met activiteiten en attracties/kraampjes publiceren. Evenementen rondom de kermis kunnen gemaild worden naar info@degroesbeek.nl.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 31 juli, 2018 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »

1 reactie op “Kermis Groesbeek 2018: prikkelarme kermis”

  1. fabi zei:

    vat is de adres van de kermes