Mogelijk verminderde waterdruk in regio

REGIO – Ook in Nijmegen en de omliggende gemeenten kan het voorkomen dat de waterdruk in de kraan tijdelijk minder is dan normaal.


Afbeelding: Streekomroep RN7.

Piekmomenten

Dat kan gebeuren tijdens de piekmomenten, ’s ochtends tussen 6.00 en 9.00 uur en ’s avonds tussen 18.00 en 22.00 uur. Dat zegt een woordvoerder van waterbedrijf Vitens donderdag tegenover Streekomroep RN7. Het probleem van afnemende waterdruk speelt voornamelijk in Noord-Oost Nederland, maar kan zich dus eventueel ook voordoen in de regio Nijmegen.

Probleem als iedereen tegelijk gaat douchen

Het wordt veroorzaakt doordat op zeer warme dagen heel veel mensen tegelijk gaan douchen. Er is ook een kleine kans dat het water tijdelijk lichtbruin kleurt. Volgens de woordvoerder ziet dat er een beetje onsmakelijk uit, maar is het volstrekt ongevaarlijk. “Doordat de waterdruk varieert, kunnen hele kleine ijzerdeeltjes loskomen van de bodem van de waterleiding. Dat geeft de bruine kleur”, aldus de woordvoerder.

Altijd voldoende drinkwater voorhanden

Vitens haalt het drinkwater vrijwel geheel uit het grondwater in ons land. De woordvoerder benadrukt dat de mensen totaal niet bang hoeven te zijn dat het drinkwater opraakt, ook al zou het de komende tijd niet regenen.

Oproep

Wel doet Vitens al wekenlang een oproep aan het publiek om zuinig te zijn met water. “Opdat mensen niet gedachteloos maar langdurig onder de douche staan. Als iedereen iets korter gaat douchen, dan zou dat al flink schelen”, zo meent de woordvoerder van Vitens.

Artikel met dank aan onze mediapartner Streekomroep RN7.

Bron/Tekst: Streekomroep RN7


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 3 augustus, 2018 door Redactie DeGroesbeek with Reacties uitgeschakeld voor Mogelijk verminderde waterdruk in regio

Reageren is niet toegestaan.