BOA’s delen zakjes uit tegen hondenpoepoverlast

GEMEENTE BERG EN DAL – Hondeneigenaren die de poep van hun hond niet opruimen en een BOA van de gemeente Berg en Dal tegen het lijf lopen krijgen niet direct een boete.

De BOA deelt een kokertje met zakjes uit.

Mentaliteit

De BOA’s controleren regelmatig op plekken waar veel honden komen en die bekend zijn als overlastlocaties. De overlast van hondenpoep is een grote ergernis onder de inwoners. Een duidelijke aanpak om de overlast tegen te gaan is er echter niet. Dit is ook lastig, aangezien de mentaliteit van de hondenbezitters die de fout in gaan moet veranderen.

Mogelijk toch een boete

Dat probeert men te doen door de zakjes uit te delen aan de eigenaren die de poep laten liggen, en mogelijk de zakjes zijn vergeten, zodat er de volgende keer wél aan gedacht wordt. En zo niet, dan volgt er waarschijnlijk alsnog een boete.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 4 augustus, 2018 door Redactie DeGroesbeek with 13 reacties »

13 reacties op “BOA’s delen zakjes uit tegen hondenpoepoverlast”

 1. Kees zei:

  Gewoon een boete van een paar tientjes erop plus 1 zakje.

 2. Patje P. zei:

  Waarom niet gelijk een boete ? dit probleem speelt toch al jaren. Elke honden bezitter weet toch dat hij zijn eigen troep moet opruimen. Nee weer pappen en nat houden. Of zien de BOA’s op tegen de papierwinkel van een boete ? Ja dat zal het zijn. Lekker makkelijk.

 3. Slade zei:

  BOA’s ?? Waar dan ??

 4. Leo zei:

  Waarschijnlijk een boete,staat er,ze moeten doen waar ze voor aangenomen zijn,verbaliseren die gaste,anders hondenbelasting invoeren,de goeie zijn dan ook het haasje.Zou jammer zijn voor deze mensen.

 5. en nie anders zei:

  Die lui zijn dus gewoon bang om boetes uit te delen. Goed bezig.

 6. Harold zei:

  Wat een slappe hap zeg

 7. blaag zei:

  helaas honden bezitters zullen direct een vinger wijzen naar katten en andere zaken.
  maar het toegeven dat hun hond schijt en ik daar later in trap , no way. hoe aso kun je zijn als hondenbezitter….

 8. Jan de Wal zei:

  Ik heb al 2x een mail gestuurd naar de gemeente voor het plaatsen van een afvalbak in de Generaal Gavinstraat ( een buurt) maar dat is te kostbaar…laat me niet lachen. Mensen die hun hondenpoep wel opruimen kunnen dat nergens deponeren. Moet je thuis maar in jeafvalbak in de keuken gooien krijg je als antwoord.
  Kosten nog moeite wirden gespaard met de Nijmeegse vierdaagse en kermisoptochten die veel afval opleveren maar 1 prullenbak in de buurt is uitgesloten.

 9. Antoon zei:

  Leo ik ruim telkens mijn hondenpoep op en gooi de zakjes in de daarvoor bestemde bakken ! Maar zodra ik hondenbelasting moet gaan betalen doe ik dat niet meer want dan betaal ik ervoor om het op te ruimen !!!

 10. Fred zei:

  Als ik wegenbelasting betaal ga ik toch ook niet de weg vegen en schoonhouden ?

 11. Maarten zei:

  Dan moeten ze dat ook bij katten (in andermans tuin) en paarden op straat en stoep wat dacht je daar van ook daar moeten ze bij zijn dan en niet alleen de honden de schuld geven

 12. Wim zei:

  Hellemaal mee eens maarten

 13. jos zei:

  En wat dacht je van de schapen ik heb zelf geen hond,
  maar dat vind ik veel viezer je kunt nog niet fatsoenlijk
  fietsen of lopen op het fietspad maar daar hoor je niemand over ook niet van de gemeente.