Draisine ook toegankelijk met rolstoel

GROESBEEK/KRANENBURG (DE)/KLEVE (DE) – Rolstoelgebruikers kunnen nu ook een ritje met de draisine tussen Groesbeek en Kleve maken.


De rolstoelvriendelijke draisine. Foto: Grenzland Draisine (Facebook).

Drie stuks

Grenzland Draisine GmbH heeft onlangs in samenwerking met firme Dekra Automobil GmbH uit Kleve drie rolstoelvriendelijke fietstreinen gepresenteerd. In elke standplaats staat één zo`n draisine: Groesbeek, Kranenburg (DE) en Kleve (DE). Wie hiervan gebruik wil maken wordt vriendelijk verzocht te reserveren.

Groepsdraisine

Voorheen was het voor rolstoelgebruikers niet mogelijk om met vrienden, familie of collega’s mee te gaan op de fietstrein. Daar is nu dus verandering in gekomen. Ook voor grotere groepen rolstoelers is een rit met de draisine mogelijk. De groepsdraisine (normaal voor 14 personen) biedt na een simpele aanpassing plaats aan zes tot zeven rolstoelen.

Voorschriften

Men had twee jaar geleden al het plan om een rolstoeltoegankelijke fietstrein te ontwikkelen. Het duurde echter even voordat alles gereed was. Dit had vooral te maken met de veiligheidsvoorschriften. Bedrijfsleider Gerd Scholten van Grenzland-Draisine: “We zijn erg blij dat we nu ook aan mensen met een rolstoel een rit met de draisine kunnen aanbieden.”

Meer informatie over de draisine staat op grenzland-draisine.eu.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 7 augustus, 2018 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »

1 reactie op “Draisine ook toegankelijk met rolstoel”

  1. geweldig zei:

    had jaren eerder gekunnen
    super voor de invalide mensen,kunnen ze ook genieten
    toppie