[Update] Waarneemavond Klein Amerika AFGELAST

GROESBEEK – Na de bloedmaan van twee weken geleden hebben we dit weekend weer een goede reden om naar de lucht te kijken.


Melkweg in Groesbeek. Foto genomen op Klein Amerika, de locatie van de Starparty. Foto en rechten: Diana Venis-Kerkhoven.

Er zijn vallende sterren te zien.

Tientallen vallende sterren

De bekende meterorenzwerm “Perseïden” komt er aan, en de verwachting is dat er (een) tiental(-len) ‘vallende sterren’ per uur te zien zijn. Dit kan gewoon met het blote oog; er is dus geen speciale apparatuur nodig. Diegenen die dat hebben mogen het overigens gerust meenemen. “De Maan stoort niet, dus de omstandigheden zijn goed om ze te waarnemen”, aldus de Nijmeegse Ruimtevaart- en sterrenkundevereniging Saturnus.

Mooie locatie

Een mooie plek om dat te bekijken is Klein Amerika in Groesbeek, daarom wordt daar door de vereniging een waarneemavond georganiseerd. Het wordt een “Starparty” genoemd. Lekker onder het genot van een hapje en drankje met wat vrienden, familie of kennissen op een bedje naar de vallende sterren kijken. Sterrenkijkers zijn aanwezig voor overige interessante waarnemingen aan de hemel.

Informatie

De waarneemavond is op zondag 12 augustus aan Klein Amerika 3 en duurt van 21:00 uur tot 02:00 uur. Mensen die interesse hebben wordt aangeraden warme kleding mee te nemen voor de zekerheid. Het is immers niet meer zo warm als de afgelopen dagen het geval was. Ook is het handig om een matje of veldbed mee te nemen om op te liggen. Verder moet je zelf voor eten, drinken, een verrekijker en een zaklampje (liefst rood licht) zorgen.

Afgelasting wordt bijtijds gecommuniceerd

Er bestaat natuurlijk een kans dat de kijkavond vanwege slecht weer niet door kan gaan. Daarover zal dan zo snel mogelijk en uiterlijk zondag 18:00 uur worden gecommuniceerd. De waarneemavond is gratis voor iedereen.

Update 12-08-2018, 13:00 uur
De waarneemavond gaat niet door. Dat heeft de organisatie laten weten. “Jammer genoeg is de weersvoorspelling voor onze waarneemplek zodanig ongunstig dat we het niet door laten gaan. Volgend jaar beter!”. Dit heeft alles te maken met de bewolking. Mocht de bewolking uiteindelijk meevallen, staat het iedereen uiteraard vrij toch even zelf een kijkje te gaan nemen.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 12 augustus, 2018 door Redactie DeGroesbeek with Reacties uitgeschakeld voor [Update] Waarneemavond Klein Amerika AFGELAST

Reageren is niet toegestaan.