[Foto’s] André Jansen nieuwe koning in De Horst

GROESBEEK-DE HORST – In het jubileumjaar van schuttersvereniging St. Hubertus in Groesbeek-De Horst is André Jansen de nieuwe koning geworden.


De nieuwe koning: André Jansen. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Blamage?

St. Hubertus heeft 250 leden en viert dit jaar haar 90e verjaardag. Het Koningschieten had dus een extra feestelijk tintje, maar leek wel op een blamage af te stevenen. Er waren namelijk geen kandidaten.

Voorzitter met ultimatum

De aanwezige leden werden daarom zondagavond naar binnen geroepen voor topoverleg met voorzitter Jan Zwartjes. De deuren gingen dicht. Zwartjes wilde, zo bleek later, opstappen als er geen kandidaten zouden zijn. Vier leden stelden zich vervolgens kandidaat. Dat waren Twan Tax, André Jansen, Truus Peters en keizer Jeu de Ruyter.

Vorig jaar ook geen kandidaten

Vorig jaar speelde dit scenario zich ook al af. Dat was toen voor het eerst in 89 jaar. Uiteindelijk meldden vijf kandidaten zich aan en werd Han Theunissen na 54 schoten koning. De wedstrijd duurde slechts drie kwartier.

110 schoten

Het duel van dit jaar was na 110 schoten beslist en duurde twee uur. Dat was overigens iets sneller dan in 2016, toen Frans Theunissen 138 schoten had om koning te worden. Diny de Bruin-Muskens was toen zijn tegenstander. Het aantal van 138 schoten is nog steeds het record. Die wedstrijd duurde, mede ook vanwege slechte weersomstandigheden, drie uur.

Tim Rutten jeugdkoning, Larissa Phoelich prinses

Jansen zwaait nu de scepter tijdens de kermis in het kerkdorp. Bij de jeugd werd Tim Rutten koning, na 202 schoten. Larissa Phoelich (217 schoten) is prinses geworden.

[nggallery id=1034]

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 12 augustus, 2018 door Redactie DeGroesbeek with 11 reacties »

11 reacties op “[Foto’s] André Jansen nieuwe koning in De Horst”

 1. Bob zei:

  Benieuwd hoe de hof er uit ziet

 2. Bob zei:

  André proficiat!

 3. Umme zei:

  Gewoon afschaffen dat koning schieten. De kermis op de Horst gaat ook door zonder koning. Carnaval kan ook doorgaan zonder prins. Als je in de toekomst niemand meer krijgt is dat jammer voor de traditie maar het feest kan doorgaan.
  André gefeliciteerd en veel plezier..

 4. Barbara zei:

  André: een jongen met het Hart op de goede plaats. Gefeliciteerd.

 5. Henk zei:

  Net wat “Umme” zegt. Als een voorzitter onderhand zijn leden moet dreigen met opstappen als zich niemand kandidaat stelt en als je zag hoe tijdens de carnaval de Feestneus er afgelopen jaar bijliep dan moet je toch echt na gaan denken waar je mee bezig bent. Dan is het jammer van de traditie maar als je niemand anders meer kunt krijgen kun je er beter mee stoppen dan je te blameren voor de buiten wereld.

 6. Wim zei:

  André van harte gefeliciteerd.. maak er een mooie kermis van .

 7. Een wandelaar zei:

  Andre gefeliciteerd!!!

 8. theo zei:

  wat een onzin allemaal
  Is toch niet meer van deze tijd
  Ik zeg opdoeken

 9. Een wandelaar zei:

  Theo bepaalt voortaan wat van deze tijd is en wat niet, het lijkt erop dat theo ook graag de koning uit hangt…

 10. Gerrit zei:

  Koningsschieten is een mooie traditie, daar moet je met respect mee omgaan. Als dat om diverse redenen niet meer gaat kun je er beter mee stoppen, zeker voor de mensen die zich er altijd met hart en ziel hebben ingezet, wordt het op deze manier een pijnlijke vertoning.

 11. Toontje zei:

  Wellicht tijd om het takenpakket van de schutterskoning eens door te nemen. Misschien knelt de schoen bij de diverse plichtplegingen?