Cijfers fraude Berg en Dal baren PvdA zorgen

GEMEENTE BERG EN DAL – In de gemeente Berg en Dal zijn er relatief veel slachtoffers van oplichting, blijkt uit cijfers van de politie.

PvdA Berg en Dal heeft op basis van die cijfers vragen aan burgemeester en wethouders in de gemeente Berg en Dal gesteld.

25 op 10.000

In het afgelopen halfjaar zijn meer dan 25 op de 10.000 inwoners slachtoffer geworden van oplichting. Berg en Dal wordt daardoor in één adem genoemd met Nijmegen en Arnhem. Het kan gaan om vervalste loonstrookjes, maar ook om oplichting via bijvoorbeeld Marktplaats. In absolute aantallen komt Berg en Dal op 89 zaken uit. Nijmegen heeft er 456 en Arnhem 396.

Schrikken

“In onze gemeente is helaas zelfs sprake van een piek inzake geregistreerde fraudegevallen. Daar schrikken wij toch wel wat van”, aldus PvdA-fractievoorzitter Lesley Albers. Zij wil weten wat de oorzaken van deze piek zijn, om welke soort oplichting het gaat, welke inwoners er gedupeerd zijn (leeftijd, kwetsbare groepen etc.) en wat de gemeente (extra) kan doen aan preventie.

Tot slot vraagt Albers of er nog andere opvallende zaken dan wel stijgingen te zien zijn.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 13 augustus, 2018 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »

1 reactie op “Cijfers fraude Berg en Dal baren PvdA zorgen”

  1. Piet. zei:

    Valse loonstrookjes?