Zonnepanelen op clubgebouw van De Treffers

GROESBEEK – Op het dak van het clubgebouw van De Treffers op sportpark Zuid komen 292 zonnepanelen.


Clubgebouw van De Treffers. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl (archief 2016).

Nikkelen Elektrotechniek

Door Stichting Nijerf is aan Nikkelen elektrotechniek opdracht verstrekt voor de installatiewerkzaamheden. Nikkelen elektrotechniek is gespecialiseerd in het opwekken van duurzame zonne-energie en heeft de afgelopen tijd meer dan 4000 zonnepanelen geïnstalleerd, waaronder op de daken van het gemeentehuis en de sporthal.

Besparing van 30%

De panelen leveren ieder een maximaal vermogen van 300 Wattpiek waarmee de totale opbrengst zo’n 78.400 kWh per jaar bedraagt. Dit levert een besparing op van zo’n 30% afgaande van het gebruik in 2017. De zonnepanelen leveren daarbij een CO2-besparing op van 45.000 kg. Naast dat het financieel interressant is om in zonnepanelen te investeren draagt de club hiermee ook een steentje bij aan een beter milieu en aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de overheid.

Subsidie en duurzaamheidslening

Het opwekken van eigen energie met zonnepanelen wordt financieel mogelijk gemaakt door gebruik te maken van de landelijke SDE + subsidie en door het afsluiten van een duurzaamheidslening via de gemeente Berg en Dal.

Werkzaamheden

De voorbereidende werkzaamheden zijn inmiddels uitgevoerd. Maandag zijn de panelen met een hoogwerker door Nikkelen het dak op gedraaid waarna het zonneveld kan worden aangelegd. Volgens planning wordt de installatie vanaf 13 september in gebruik genomen.

Bron/Tekst: De Treffers


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 20 augustus, 2018 door Redactie DeGroesbeek with 9 reacties »

9 reacties op “Zonnepanelen op clubgebouw van De Treffers”

 1. Jan zei:

  Volgende discussie.. wie komt als eerste met een bericht. Arno?

 2. Rob zei:

  Nee jan dat ben jij zeikerd

 3. Kuul zei:

  EDIT: reactie verwijderd. ^JW

 4. Ton Gerrits zei:

  Vind dat alle verinegingen dit moeten doen.Een steentje bij dragen voorbeeld functie.En als ze het niet kunnen hebben ze geen bestaan recht meer voor de toekomst .

 5. Wim zei:

  Kuul jij had spreekverbod ?

 6. Kuul zei:

  Klopt wim mij hoor je niet. ????

 7. Ex-Fan zei:

  Ik vind echt ook dat alle verenigingen die zes miljoen euro vd gemeente cadeau gehad hebben dit moeten doen.

 8. zo is het zei:

  @ Ton Gerrits, wat jij vind is niet relevant. Als je een dak vol panelen kan aanschaffen heb je bestaansrecht als club zijnde?? Wat een complete onzin, heb jij jouw dak vol liggen dan? Ja, wat een luxe..nee, dan loop je vast bij de voedselbank? Zeg dan niks…onzin.

 9. Henk B zei:

  Voor alle leden van dez discUssie.
  Iedere vereniging kan bij de gemeente informeren naar de mogelijkheden als vereniging. Stond enige maanden geleden ook al op ze site.
  Blijkbaar heeft er 1 vereniging dat gedaan…………