Extra budget voor energiebesparende maatregelen

GEMEENTE BERG EN DAL – Sinds half maart konden inwoners tot € 500,- subsidie krijgen als ze hun huis isoleerden of zonnepanelen aanschaften.

Deze regeling komt voort uit een motie van D66 Berg en Dal.

Pot nu al leeg

De regeling is zo’n groot succes dat de subsidiepot inmiddels al leeg is. In krap 5 maanden tijd is € 250.000 aan subsidie toegekend! De gemeente wil nu extra budget beschikbaar stellen voor de subsidie energiebesparende maatregelen.

474 inwoners

Er hebben 474 inwoners van Berg en Dal subsidie toegewezen gekregen. Meestal voor één maatregel, maar soms ook voor meerdere maatregelen aan hun huis. Ongeveer de helft van de inwoners vroeg subsidie aan voor de aanschaf van zonnepanelen, een kwart voor spouwmuurisolatie en de rest voor HR++ glas, dak- of
vloerisolatie. Aanvragen die al zijn ingediend en nu niet toegewezen kunnen worden, worden vastgehouden tot er meer duidelijkheid is over eventueel nieuw budget.

Extra budget

Het college van de gemeente Berg en Dal wil nu nog € 250.000,- beschikbaar stellen voor 2018 en € 500.000 voor 2019. Op 27 september neemt de gemeenteraad hier een definitief besluit over. Het college wil maximaal inzetten op duurzaamheid en kijkt daarom ook of de duurzaamheidslening moet worden aangevuld.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 23 augustus, 2018 door Redactie DeGroesbeek with Reacties uitgeschakeld voor Extra budget voor energiebesparende maatregelen

Reageren is niet toegestaan.