Tweede editie Remember September krant

GROESBEEK – Burgers in oorlogstijd.

Dat is het centrale thema van de tweede editie van de special Remember September.

Vooruitblik 75 jaar Market Garden

Deze krant verschijnt, na de succesvolle eerste editie in 2017, aan de vooravond van de herdenkingsmaand september. De special biedt ook een vooruitblik naar 2019. Dan is het exact 75 jaar geleden dat enkele ingrijpende gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog plaatshadden. Zoals het bombardement op Nijmegen op 22 februari 1944 en de operatie Market Garden in september van dat jaar.

Samenwerking

De special Remember September is een uitgave van het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945, in een gezamenlijk initiatief met de stichting Groesbeek Airborne Vrienden. Het komt voort uit de samenwerking tussen organisaties, musea en gemeenten in de regio Nijmegen, die zich sterk maken om de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog levend te houden.

Vernieuwd museum

In Remember September komen ooggetuigen uit de jaren 1944/1945 aan het woord en wordt geschreven over enkele mensen uit het verzet. De plannen voor het nieuwe Informatiecentrum WOII in Nijmegen en het Bevrijdingsmuseum in Groesbeek worden toegelicht. Diverse musea, organisaties en plaatsen die herinneren aan de oorlogstijd in de regio Nijmegen en de Betuwe komen aan bod, net als het herdenkingsprogramma van de komende septembermaand. Ook worden enkele grensoverschrijdende initiatieven beschreven, zoals een kaart van het Nederlands/Duitse grensgebied en een kunstroute.

Verspreiding

De special wordt van 27 augustus tot 2 september huis-aan-huis verspreid in de gemeenten Nijmegen, Berg en Dal, Heumen, Mook en Middelaar, Beuningen, Wijchen, Druten, Overbetuwe en Lingewaard. De krant zal tevens worden verspreid onder de VVV’s in voornoemde gemeentes en komen te liggen bij de toeristenbureaus in de naburige Duitse gemeenten Kranenburg en Kleve.

De totale oplage is 185.000.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 27 augustus, 2018 door Redactie DeGroesbeek with Reacties uitgeschakeld voor Tweede editie Remember September krant

Reageren is niet toegestaan.