Zorgelijke situatie Pluryn: opnieuw vragen vanuit politiek

GROESBEEK – De politie wordt pas gebeld als het echt niet meer anders kan en soms zelfs als het te laat is. En nabij Pluryn-locaties aan de Kerkstraat en de Cranenburgsestraat in Groesbeek wordt gehandeld in verdovende middelen.


Vorige week moest de brandweer naar een pand van Pluryn aan de Cranenburgsestraat. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Personeel en wijkagenten weten er van en Sociaal Groesbeek vuurt opnieuw vragen af aan het college van burgemeester en wethouders in Berg en Dal.

Incidenten

Eerder al stelde de lokale Groesbeekse partij vragen over de zorgelijke situatie omtrent Pluryn-clienten. Antwoord: 1 op de 5 meldingen uit het dorp Groesbeek is gerelateerd aan Pluryn en de doelgroep wordt zwaarder. De incidenten waar over gesproken wordt zijn brandstichting, ruzies in het openbaar, vermissingen en aanhoudingen met geweld. Onlangs was het raak aan de Cranenburgsestraat en enkele weken daarvoor aan de Nijmeegsebaan.

20% zeer veel

“Wij vinden 20 procent verhoudingsgewijs zeer veel, zegt Sociaal Groesbeek daar nu over en komt met vervolgvragen. “In hoeverre heeft dit geleid tot capaciteitsproblemen elders?, vraagt de partij zich af. Volgens het college is er geen stijgende of dalende trend zichtbaar vanaf 2015. Sociaal Groesbeek wil die cijfers inzien.

Te laat

Maar er zijn nieuwe vragen. De partij zegt informatie te hebben vanuit het personeel dat de politie steeds vaker in een later stadium wordt gebeld. “Dit wil zeggen dat dat pas gedaan wordt als het ‘echt niet meer anders kan en het eigenlijk al te laat is/kan zijn”. Sociaal Groesbeek wil weten of dit bij politie en gemeente bekend is.

Verdovende middelen

Personeel laat ook weten dat er nabij Pluryn-locaties aan de Kerkstraat en Cranenburgsestraat in Groesbeek wordt gehandeld in verdovende middelen. Ook wijkagenten in de gemeente Berg en Dal zouden hiervan op de hoogte zijn. Burgemeester en wethouders wordt gevraagd of dit bij hen ook bekend is en wat de actie daarop is.

Raad half geïnformeerd

Tot slot valt Sociaal Groesbeek over het feit dat de gemeenteraad niet duidelijk is geïnformeerd over de verandering van de doelgroep van Pluryn. De groep wordt zwaarder. Men wil daarom alsnog uitgebreide informatie hierover, liefst middels een informatieavond.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 29 augustus, 2018 door Redactie DeGroesbeek with 8 reacties »

8 reacties op “Zorgelijke situatie Pluryn: opnieuw vragen vanuit politiek”

 1. Toontje zei:

  Ik heb het op deze site al vaker gezegd: de Kerkstraat is echt een keiharde probleemlocatie! Als buurtbewoner mijd ik de omgeving als de pest wanneer ik ga wandelen met de kinderen. Dierenweitje? Eerst even kijken wie er zitten. Pluryn? Pleur op! (Nu even geen zin in nuance.) Politiek? Laat de veiligheid van ons, de goedwillende, maar oh zo vaak verguisde en in het nauw gedreven burgers, nou eindelijk eens voorgaan! Hans c.s. dank voor jullie oplettendheid en eerlijke woorden!

 2. Centrum zei:

  In het Centrum wordt ook gedeald door een client van Pluryn Schoonoord, maar de politiek, politie en de Boa’s sluiten de ogen voor de problemen.
  Kom eens op voor de veiligheid van u burgers.

 3. Natuurliefhebber. zei:

  Wordt de allerhoogste tijd dat er is een hele grote bezem door die Pluryn organisatie wordt gehaald, en dat veel clienten kortom gewoon oprotten en naar een veilige omgeving elders worden overgebracht waar ze wel thuis horen. En het zeer vele drugsgebruik in Groesbeek rijst al jaren ernstig de pan uit, en we lezen er nooit tot amper iets over. En de politiek hier slaapt maar verder zonder iets met dit mega probleem te doen ipv een flinke poot uit te steken, en maakt zich o.a drukker om een verkeerssituatie of een paar hangjongeren in een p-garage, terwijl er letterlijk levens dagelijks naar de mallemoer aan het gaan zijn. En daarbij ze dealen/gebruiken trouwens ook aan de zijkant van het gemeentehuis langs de Dorpstraat. Te bizar voor woorden wat er zich hier tegenwoordig afspeelt in ons ooit zo mooie Groesbeek!

 4. Patje P. zei:

  Die zijn helemaal van het padje af.

 5. zo is het zei:

  of het nu drugs zijn, een foute verkeerssituatie of hangjongeren..er wordt aan alles niets gedaan. Teveel wordt naar de achtergrond geschoven of genegeerd in de hoop dat het wel een keer beter zal gaan..open de ogen, zo werkt de maatschappij niet! Het is schandelijk dat de welwillende burger zich dient te schikken in een verrottende maatschappij.

 6. Bob zei:

  Des te gekker ze zijn des te meer subsidie pluryn krijgt…
  Lekker naïef alle aal weer. Men geeft niks om de burgers

 7. Jessica zei:

  Volgens mijn sporen gewone mensen niet wij als cliënten pikken dit niet en ik ook niet want ik Ben niet van het padje af en ik ben niet gestoord dus let alsjeblieft op wat jullie over ons zeggen ????

 8. Jessica zei:

  Als moeder van een cliënten vind ik het zeer triest dat jullie zo praten over die mensen mijn dochter werkt elke dag en is niemand tot last alleen dat ze een ziekte heeft zit zij
  Ben blij dat u kinderen gezond zijn anders praat niet als je niet weet waar u over spreekt
  Maak dan ook geen gebruik van de kliko die er staat moet mijn kind voor betalen. Niet u
  Ik als moeder ga hier melding van maken is schandalig om zo te spreken trieste mensen jullie hebben een steekje los