Uitbreiding parkeerterrein Lidl Groesbeek

GROESBEEK – De Lidl-vestiging in Groesbeek wil haar parkeerterrein uitbreiden en aanpassen. In totaal zal de supermarkt kunnen beschikken over 69 parkeerplaatsen.


De Lidl en het onverharde terrein dat de supermarkt gaat gebruiken voor extra parkeerplaatsen. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl (archief 2016).

De gemeente Berg en Dal werkt hier aan mee om de verkeersveiligheid rond de supermarkt te vergroten.

Nieuw bestemmingsplan

Een andere reden is dat de (geluids)overlast die omwonenden ervaren hiermee wordt verminderd. Om de uitbreiding en herinrichting van het parkeerterrein mogelijk te maken is een nieuw bestemmingsplan nodig. Op 27 september neemt de gemeenteraad een definitief besluit over dit plan.

Parkeerterrein De Hoeve

Om de verkeersveiligheid te vergroten vermindert Lidl het aantal parkeerplekken op het huidige terrein: 17 van de 46 parkeerplaatsen verdwijnen. Echter in totaal breidt Lidl het aantal plekken uit. Dit doet ze door het nu nog onverharde terrein aan de zuidkant van de Lidl bij het huidige parkeerterrein te betrekken, goed voor 40 extra parkeerplaatsen. Dit gemeentelijk terrein gaat Lidl huren van de gemeente. Overigens kan uitgaanscentrum De Hoeve dit parkeerterrein blijven gebruiken om er touringcars/autobussen te parkeren.

Eenrichtingsverkeer

Op het gehele parkeerterrein komt eenrichtingsverkeer. De plek waar vrachtwagens laden en lossen verplaatst Lidl naar achteren op het huidige parkeerterrein. Hierdoor hoeven vrachtwagens niet meer vanaf de Herwendaalseweg achteruit het terrein op te rijden. Bovendien hoeven de vrachtwagens tijdens het laden en lossen niet meer (deels) gebruik te maken van het trottoir. En dankzij het eenrichtingsverkeer hoeven personenauto’s elkaar niet meer te passeren.

Geluidwering

Verder plaatst Lidl extra geluidwering tussen het parkeerterrein en de achtertuinen van de woningen aan de Helfrichstraat. Al deze maatregelen samen vergroten de verkeersveiligheid en verminderen de (geluids)overlast die omwonenden ervaren.

Wateroverlast

Een wadi (waterberging) is onderdeel van de herinrichting van dit terrein. Deze wordt aangelegd om overtollig regenwater op te vangen. Bij alle projecten/werkzaamheden in de gemeente waarbij dit mogelijk is neemt de gemeente maatregelen tegen de toenemende wateroverlast.

Het plan om uit te breiden bestaat al sinds 2014, de raad ging in 2015 akkoord. De bestemmingsplanprocedure wordt nu afgerond.

Dossier parkeerplaatsen Lidl.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 30 augustus, 2018 door Redactie DeGroesbeek with 7 reacties »

7 reacties op “Uitbreiding parkeerterrein Lidl Groesbeek”

 1. Centrum zei:

  Goed bezig ambtenaren, wat een werktempo hebben jullie zeg !!!

 2. Piet zei:

  De Hoeve bussen pakeren.Zijn nog 3 keer per jaar open .

 3. Wally zei:

  Verkeersveiligheid hoe haal je het in je hoofd om op die plek een supermarkt een bouwvergunning te geven als gemeente aan een toegangs weg groesbeek
  Problemen maken of voorkomen dat kunnen ze daar
  Op de heikant hebben ze er nog zo een met een kippenstal

 4. zo is het zei:

  dit alles had voorkomen kunnen worden met een andere locatie.
  Het is inderdaad één van de meest onlogische locaties voor een supermarkt, op AH na dan..die ligt nog onmogelijker.

 5. Rob zei:

  Waar had die dan moeten komen, alleen maar klagen maar elke week staan ze met een volle winkelwagen voor de kassa

 6. Van \'t patje af. zei:

  4 X per jaar Piet.

 7. wally zei:

  waarheid wordt hier niet op prijs gesteld
  gezien de minnetjes supermarkt zit gewoon op een verkeerde locatie wat betreft verkeers afwikkeling en bevoorraadding
  daar hoef je geen deskundige voor te zijn