Nieuwe aanbesteding voor gemeentepagina in weekblad

GEMEENTE BERG EN DAL – Er komt een nieuwe aanbesteding voor de gemeentelijke informatiepagina die in weekbladen verschijnt.


De drie weekbladen die in de race zijn voor de gemeentelijke informatiepagina. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

De Rozet, Het Gemeentenieuws en Via Groesbeek zullen met een offerte komen.

Discussie

Sinds 2016 verschijnt de gemeentelijke informatiepagina wekelijks in Het Gemeentenieuws: paginaprijs die de gemeente moet betalen is € 75,-. Veel van deze informatie verschijnt al digitaal, maar de gemeente wil dit ook op papier blijven doen. Aan de gunning na de herindeling ging een stevige (politieke) discussie vooraf, omdat het Groesbeeks Weekblad en De Rozet de pagina zouden verliezen. Eis van de gemeente was dat de informatiepagina in een weekblad moest komen, dat wekelijks in de hele gemeente huis aan huis wordt bezorgd. Daar kon niet elk weekblad aan voldoen, maar Het Gemeentenieuws wel.

Media-onderzoek

In overleg met de raad is besloten om per 1 januari 2019 een nieuwe aanbesteding te starten, met de resultaten van het onlangs gehouden media-onderzoek in het achterhoofd. Daaruit bleek dat publicatie in De Rozet de voorkeur van de inwoners heeft, Het Gemeentenieuws was tweede. Via Groesbeek scoorde beduidend minder goed, maar wordt nog wel meegenomen in de aanbesteding. De Brug is niet meer in de race.

1x per 2 weken nu voldoende

Het probleem voor De Rozet was in het verleden dat het weekblad niet in Groesbeek werd bezorgd. Inmiddels is dat wel het geval. Een ander heikel punt was de wens van de gemeente om wekelijks de pagina uit te brengen, waar De Rozet éénmaal in de twee weken verschijnt. Die eis laat de gemeente nu vallen. “Hoewel we nu wekelijks publiceren, vinden wij publicatie van minimaal 1 keer in de 2 weken afdoende”, aldus burgemeester en wethouders.

Gemeente actiever met digitale middelen

En dat verandert de zaak nogal. Dat betekent dat De Rozet een reële kans maakt om de informatiepagina terug te krijgen. Berg en Dal laat weten dat wekelijks op papier communiceren gezien de digitale communicatiemiddelen die nu worden ingezet een lagere prioriteit heeft gekregen. “Digitale middelen zijn actueler en sneller dan papieren middelen”, is de logische conclusie.

Bezorging

Hoewel niet verplicht, wil de gemeente wel de informatie op papier uit blijven brengen. Uit het mediaonderzoek blijkt namelijk dat 88,4% van de inwoners een huis aan huisblad leest. Tevens wil men de minder digitale inwoners van informatie blijven voorzien. Maar dat hoeft dus niet meer wekelijks. Wel moet de bezorging op orde zijn. Uit evaluatie blijkt dat dit bij Het Gemeentenieuws nu niet het geval is.

Er is nog een optie om de pagina in twee weekbladen om en om te laten verschijnen. Echter, zo zegt ook het college, wordt dit verwarrend voor de inwoners. “Ze moeten dan iedere week bedenken in welke krant de gemeentepagina staat.”

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 30 augustus, 2018 door Redactie DeGroesbeek with 6 reacties »

6 reacties op “Nieuwe aanbesteding voor gemeentepagina in weekblad”

 1. The zei:

  Krijg het gemeente nieuws al maanden niet meer

 2. Henk zei:

  en deze site doet het gratis laat ze bij de gemeente deze site maar geld geven

 3. Hans Peters zei:

  Eerst maar weer eens bezorgen, hier al weken geen Rozet, geen Gemeentenieuws, geen Via Groesbeek en geen de Brug

 4. Pullitzer zei:

  Ik krijg al jaren geen Weekend-Koerier meer.

 5. Leo zei:

  Inderdaad krijgen hier helemaal geen krant en amper nog reclame in de nieuwe wijk op de stekkenberg.

 6. jos zei:

  viagroesbeek hoeftvoor mij niet meer staat alleen nog van malden heumen mook overraselt in afschaffen.