[Foto’s/Video] Kermis Groesbeek 2018 begint zonder toeters en bellen

GROESBEEK – Zaterdag was de start van de jaarlijkse kermis in Groesbeek.


Prikkelarme kermis in Groesbeek. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Die begon de eerste drie uur prikkelarm.

Steeds beter bezocht

De prikkelarme kermis, zonder lichten en harde geluiden, is voor de derde keer georganiseerd en leverde meer bezoekers op dan in voorgaande jaren. Het concept is bedoeld voor mensen die vanwege een beperking niet goed tegen de prikkels kunnen, of voor mensen die gewoon een rustige kermis willen. Al bij de start om 15:00 uur was het gezellig druk op en rond het Marktplein in Groesbeek. Een voordeel was ook dat de weersomstandigheden goed waren: 20 graden en zon. Vorig jaar begon de prikkelarme kermis met regen.

Het groeit

Bij de start van de prikkelarme kermis was wethouder Irma van de Scheur aanwezig. Zij maakte het eerste ritje in de draaimolen, samen met Evelyne Wijers-Lunenburg. Wijers-Lunenburg is de initiatiefneemster van de prikkelarme kermis in Groesbeek. “We hebben vanaf begin af aan gezegd dat het moet groeien en bekendheid moet krijgen. Dat lijkt steeds beter te gaan. Vandaag was drukker dan de laatste twee jaar. Mensen komen uit de hele regio”, sprak zij trots na afloop. “De exploitanten zijn ook positief”, laat Wijers-Lunenburg desgevraagd weten.

Vrijwilligers

Raadsleden Rob Verheijen, Ruud Verstraaten en Miengske Borremans ondersteunden de bezoekers waar nodig, samen met enkele andere vrijwilligers. Ook Jan Boots, voorzitter van de kermisbond, kwam een kijkje nemen. Marktmeester Stef van de Poll keek tevreden rond. “Je ziet dat mensen speciaal hier naar toe komen voor de prikkelarme kermis”, zei hij.

23 attracties

Rond de klok van 18:00 uur gingen het geluid en de lampen aan en was het over met de rust. De reguliere kermis, met in totaal 23 attracties en kraampjes, was daarmee begonnen. Vier attracties zijn nieuw: Modelbouw kermis in het voormalige HEMA-pand, Crazy Jumbo, Show Time en Muizenstad.

Muizenstad

Vooral die laatste is een opvallende. In totaal rennen er 180 muizen door een miniatuurstad vol met verschillende attributen. De beestjes komen niets tekort en vermaken zich kostelijk. Er is altijd iemand aanwezig om alles in de gaten te houden en er voor te zorgen dat de omgeving schoon blijft. Een man laat trots een paar jonkies van één week oud zien. Ooit mogen zij ook de (voor hun grote) stad in.

De kermis in Groesbeek duurt tot en met woensdag 5 september. Een overzicht van de activiteiten tijdens en rondom de kermis staat in ons overzicht.

[nggallery id=1039]

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 1 september, 2018 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »

3 reacties op “[Foto’s/Video] Kermis Groesbeek 2018 begint zonder toeters en bellen”

  1. Toontje zei:

    De mensen van de Modelbouw kermis in de voormalige HEMA begrepen het prikkelarm concept niet, blijkens de gedraaide muziek en de lolbroek achter de microfoon, die met zijn spookslot-geluiden menig jonge bezoeker de stuipen op het lijf joeg. Erg jammer en onnodig.

  2. Jes zei:

    Helemaal mee eens, echt belachelijk! Wij waren er ook kinderen schrokken zich dood door die mafketel die “rare” geluiden maakte door de microfoon!……..

  3. Anita zei:

    In de muizenstad, zie ik alleen vrouwelijke muisjes rennen. Als ze dus alle geslachten bij mekaar zouden laten, hebben ze er zo duizenden. Maar ik vraag me af wat ze met de mannelijke muisjes doen.