[Foto’s] Schuttersfeest in Groesbeek-De Horst

GROESBEEK-DE HORST – De kermis- en schuttersactiviteiten van schutterij St. Hubertus in de Groesbeek-De Horst begonnen maandagmorgen met de H. Mis met pastoor Henk Janssen als celebrant.


Schuttersfeest in kerkdorp De Horst. Foto en rechten: Henk Baron.

Na de mis was er een vendelhulde voor de kerk, waarna het hele gezelschap vertrok naar de schutterstent.

Afscheid

Daar werd afscheid genomen van het oude koningspaar, Han en Judith Theunissen en werd de nieuwe koning André Jansen geïnstalleerd door burgemeester Mark Slinkman. Ook werd afscheid genomen van de oude keizer, Jeu de Ruyter van de schutterij.

Feestje

Na de installatie en het drinken van de erewijn, aangeboden door café Hopmans, werd in plaats van een openingsdans (de nieuwe koning heeft geen partner, red.) begonnen met een gezamenlijke polonaise met muziek van het orkest Summerland.

Artikel met dank aan Henk Baron. Klik hier voor de foto’s.

Bron/Tekst: Henk Baron


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 4 september, 2018 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »

1 reactie op “[Foto’s] Schuttersfeest in Groesbeek-De Horst”

  1. Een wandelaar zei:

    Maandag was een geweldige dag!!!! Alleen wat stond die muziek veeeelste hard, deel dan op zn minst oordopjes uit? Zodat je nog kan voorkomen gehoorbeschadiging op te lopen. Organisatie bedankt voor de piep en de pijn aan mn oren op dinsdag. En nee ik stond niet vlakbij de boxen….