Omroep Berg en Dal komt met “Focus Politiek”

GEMEENTE BERG EN DAL – Omroep Berg en Dal start op donderdag 20 september een nieuw radioprogramma: Focus Politiek.


Raadzaal gemeentehuis in Groesbeek. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Actief met politiek

De omroep is al jarenlang op donderdag op radio en tv actief met de politieke markt. Daarin wordt vanuit het gemeentehuis rechtstreeks verslag gedaan van de raads- en carrouselvergaderingen, zoals de vroegere commissievergaderingen tegenwoordig worden genoemd. Nu besteedt de plaatselijke omroep ook op de andere donderdagen aandacht aan zaken, waarover de politici besluiten nemen. En die voor de burgers van de gemeente van belang zijn.

Verkiezingen

Het idee om Focus Politiek uit te zenden is mede ingegeven door de vele positieve reacties, die Omroep Berg en Dal van luisteraars (en kijkers) heeft ontvangen over de manier, waarop de omroep dit voorjaar aandacht heeft geschonken aan de gemeenteraadsverkiezingen. Dat deed Omroep Berg en Dal in de vorm van debatten, voorstellingsrondjes, interviews vanuit de regionale verkiezingsbus, rechtstreekse uitzending van de uitslagen op de verkiezingsavond in De Mallemolen, enz.

Thema’s en vergaderingen

Focus Politiek is een rechtstreekse radio-uitzending vanuit de studio in de Mallemolen (Groesbeek) op donderdagavond van 20:00 uur tot 21:00 uur. De redactie wil dan met name aandacht besteden aan actuele thema’s die in de dorpskernen van de gemeente Berg en Dal spelen. Dat kan de ene donderdag een onderwerp zijn als ‘aanloopje’ naar de komende gemeenteraads- of carrouselvergadering. Een andere keer is de insteek een terugblik op een genomen besluit. Ook algemene zaken die de burgers van de gemeente aangaan krijgen uitgebreid aandacht in Focus Politiek.

Profileren

Daarnaast willen de programmamakers de gemeentebestuurders en andere politici de gelegenheid geven zich te profileren in de uitzending. Wie zijn zij? Wat zijn hun idealen, voorkeuren, werk, hobby’s? De presentator zal ernaar vragen. Focus Politiek wordt niet enkel een praatprogramma. De politieke onderwerpen worden afgewisseld met muziek, zoals de luisteraars van Focus bij Omroep Berg en Dal gewend zijn.

De uitzendingen van Focus Politiek in 2018 vinden plaats op: 20 september; 4, 11 en 18 oktober, 15 en 22 november; 6 en 20 december.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 8 september, 2018 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »

4 reacties op “Omroep Berg en Dal komt met “Focus Politiek””

 1. Toontje zei:

  Benieuwd wie het gaat / gaan presenteren met al die omroepers met politieke (bij-)banen. Het zal toch niet JP worden?

 2. Jacco Harmsen zei:

  @Toontje, nu ophouden omroep B&D naar beneden proberen te halen. Die discussie is lang geleden al gevoerd. Wij gaan nu vooruit kijken.

 3. Toontje zei:

  @ Jakko: Wat een toontje sla jij aan, zeg. De feiten mogen weer niet op tafel, want dat is ‘naar beneden halen.’. Dit is een reële situatie en die mag best benoemd worden, hoor. Anders moet jij maar oogkleppen en muilkorven gaan uitdelen. Het is en blijft een gotspe, dat de neutraliteit van presentatoren (en daarmee van hun programma’s) aan twijfel onderhevig is. Dat moet een organisatie, die integer behoort te zijn, oplossen en niet voort laten etteren.

 4. Stemmer zei:

  Een compliment voor de omroep dat zij meer aandacht gaan schenken aan de politiek. Dat hebben we te lang moeten missen.