Raadsfracties Berg en Dal bombarderen college met vragen

GEMEENTE BERG EN DAL – Zelden was de politiek in de gemeente Berg en Dal zo actief met het stellen van raadsvragen.

Burgemeester en wethouders hoeven zich de komende maand in ieder geval niet te vervelen. In totaal zijn er door 5 van de 11 fracties in de afgelopen twee weken over liefst 12 onderwerpen diverse vragen gesteld.

Struikelblokken, plastic zakken en een onveilig pad

Polderbreed trapte af met vragen over struikelblokken en obstakels voor voetgangers en rolstoelgebruikers. Ook kwam de partij met vragen over rondslingerende plastic zakken en de staat van een pad tussen de Koningin Julialaan en Erlecomsedam in Ooij.

GJS: kermis, N325 en Heerbaan 106

Gemeente-, Jeugd-, en Sportbelangen (GJS) voert de ranglijst aan met acht vragen, verdeeld over vijf onderwerpen. De partij wil informatie over het pand aan de Heerbaan 106. Tevens wil men updates van bouwplan De Oefenhoek (hoe staat het daar nu mee?) en het onderzoek om sporthal De Duffelt uit te breiden tot Kulturhus. De meest recente vragen gaan over de files op de N325 en het waarborgen van de Millingse kermis. De kermis gaat zowel kwalitatief als kwantitatief achteruit.

Huishoudelijke hulp en Pluryn

Voor Berg en Dal heeft vragen over een bezuinigingsmaatregel in het kader van huishoudelijke ondersteuning. “De eerste twee weken van de vakantie van uw zorgverlener bij huishoudelijke ondersteuning zonder regie worden normaal gesproken niet vervangen”, krijgen cliĆ«nten middels een brief te lezen. “Klopt dat?”, vraagt Voor Berg en Dal, samen met nog acht andere vragen hierover. Sociaal Groesbeek stelde enkele vervolgvragen over de zorgelijke situatie rondom Pluryn-cliĆ«nten. Wijkagenten en gemeente zouden weet hebben van misstanden, waaronder dealen.

Lubert en Groesbeek-centrum

Tot slot nog PvdA Berg en Dal: de partij wil weten hoe het met de rolstoelvriendelijkheid bij zwembad De Lubert is gesteld en wat nu het beleid is voor wat betreft het verkeer door Groesbeek-centrum. De proef duurt de fractie nu al veel te lang en de verkeersveiligheid wordt er volgens PvdA niet beter op.

Volgens de regelgeving zullen de antwoorden op al deze vragen deze maand nog moeten volgen. Voor die van PvdA heeft het college tot medio oktober tijd.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 7 september, 2018 door Redactie DeGroesbeek with Reacties uitgeschakeld voor Raadsfracties Berg en Dal bombarderen college met vragen

Reageren is niet toegestaan.