Extra cursus “Omgaan met borderline”

NIJMEGEN – Wegens grote belangstelling organiseert Indigo een extra cursus ‘Omgaan met borderline’ in Nijmegen.

De cursus start vrijdag 26 oktober 2018 van 10.00 – 12.00 u. Het is bedoeld voor familieleden en naastbetrokkenen van mensen met een borderlinestoornis woonachtig in de regio Nijmegen.

De cursus

Tijdens de cursus wordt uitleg gegeven over het ziektebeeld, maar centraal staat het omgaan met borderline gedrag. De cursus wordt door de deelnemers als positief en helpend ervaren. Het merendeel van de cursisten geeft aan dat de ervaren belasting als gevolg van het omgaan met borderline gedrag is afgenomen.

Teleurstelling, frustratie

Het contact tussen degene met borderline en familieleden (ouders, partner, broers / zussen) verloopt vaak moeizaam. Er is veel teleurstelling en frustratie aan beide kanten. Familieleden voelen zich soms uitgeput of wanhopig en machteloos. De onvoorspelbaarheid en de wisselende (soms heftige) emotionele reacties van diegene met borderline vraagt veel van familieleden.

Aanmelding

In de cursus leren familieleden, hoe het gedrag van degene met borderline hen beïnvloedt en hoe ze zich anders kunnen gedragen. Dit helpt familieleden om overbelasting te voorkomen, maar helpt ook degene met borderline. De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten en wordt u aangeboden door Indigo. Aanmelding, informatie en opgave Indigo: info@indigogelderland.nl of 026-3124483.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 12 september, 2018 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »

1 reactie op “Extra cursus “Omgaan met borderline””

  1. Patje P zei:

    Leuk fietsje.