Digitale Stad Berg en Dal wil glasvezel buitengebied uitrollen

GEMEENTE BERG EN DAL – Digitale Stad Berg en Dal, onderdeel van Digitale Stad BV, wil begin 2019 een glasvezelnetwerk in het buitengebied van de gemeente Berg en Dal aanleggen.

Daarvoor wordt binnenkort een campagne opgestart. Bewoners kunnen zich tot 20 november 2018 aanmelden. Het gaat volgens Digitale Start om circa 2150 huishoudens.

500MBit

Inwoners van het buitengebied van Berg en Dal hebben te maken met langzame internetverbindingen. Met een aansluiting van Digitale Stad Berg en Dal kunnen zij de beschikking krijgen over supersnel internet met een gelijke up- & downloadsnelheid tot 500 Mbit/s. Daarnaast is er vrije providerkeuze en is geen verplicht abonnement nodig. Providers die zeker leveren op het netwerk zijn bijvoorbeeld: KPN, XS4ALL, Telfort, Tele2, T-mobile Thuis, Solcon.

Kosten afhankelijk van aantal inschrijvingen

De eenmalige kosten voor een glasvezelaansluiting bedragen maximaal 1.800 euro. Maximaal, want afhankelijk van het aantal inschrijvingen vóór 20 november 2018 kan de korting op dit bedrag oplopen tot 300 euro bij 50% inschrijvingen en tot 800 euro bij 80% inschrijvingen. “Hoe meer mensen zich tijdens de campagne inschrijven, hoe lager de aansluitkosten per aansluiting”, aldus Digitale Stad. Op 20 november zal de eindbalans worden opgemaakt om het exacte kortingsbedrag op de eenmalige bijdrage te bepalen. Deze boodschap staat samen met de keuzevrijheid centraal in de publiekscampagne, waarmee Digitale Stad Berg en Dal naar buiten treedt.

Info

Bewoners die binnen het projectgebied vallen, ontvangen komende week persoonlijk bericht van Digitale Stad Berg en Dal met daarin alle informatie. Digitale Stad Berg en Dal is een samenwerking tussen Digitale Stad B.V., Delta Rijssen Glasvezel Investeringen en KPN NetwerkNL.

Meer informatie staat op www.digitalestadbergendal.nl.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 14 september, 2018 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »

2 reacties op “Digitale Stad Berg en Dal wil glasvezel buitengebied uitrollen”

 1. Perry zei:

  bij de link naar de website ontbreekt .nl

  Edit redactie:
  We hebben het aangepast. Dank voor de oplettendheid.

  ^RW

 2. hentje zei:

  schandalig dat voor mensen binnen de bebouwde kom de aansluiting gratis is en buiten de bebouwde kom je vet moet betalen!!!!