[Update] Paradropping Round Canopy Parachuting Team AFGELAST

GROESBEEK – Op 21, 22 en 23 september 2018 organiseert het Round Canopy Parachuting Team (RCPT) herdenkingssprongen op 3 historische locaties: Groesbeek, Son en Grave.


Paradropping boven Groesbeek. Foto en rechten: Piet Spanjers (archief 2014).

Het RCPT is een internationaal parachutistenteam met onder haar leden 26 nationaliteiten.

In Market Garden-stijl

Het team organiseert parachutesprongen om hen te gedenken die voor onze vrijheid gevochten hebben. In de stijl zoals ze tijdens Operatie Market Garden in 1944 ook gesprongen zijn, met authentieke uniformen en vanuit een C47 (Dakota).

Data

Op 21 september vindt de sprong plaats om circa 19.00 uur bij de Wylerbaan in Groesbeek, op 22 september om circa 18.00 uur aan het zandpad achter Ockhuizerweg 18 in Son en op 23 september om circa 15.00 uur aan Marsstraatje in Grave. Parachutespringen is een activiteit die weersafhankelijk is en de bovengenoemde tijden kunnen daardoor op het laatste moment nog wijzigen!

Iedereen is van harte welkom om naar deze herdenkingssprongen te komen kijken. Wel willen wij alle toeschouwers verzoeken om indien mogelijk op de fiets te komen!

Extra informatie dropzone Groesbeek:
Na hun succes in Normandiƫ keerde de 508e PIR (Parachute Infantry Regiment) terug naar Engeland om zich voor te bereiden op een nieuwe inzet. Dit werd Operatie Market Garden. Deze ging van start op de zonnige middag van zondag 17 september 1944. Hun doel was de dropzone T aan de Wylerbaan te Groesbeek. Rond 13:30 uur op deze zondag vond daar een geweldig spektakel plaats, honderden parachutisten landden in de glooiende heuvels gevolgd door een armada aan zweefvliegtuigen. Het hoofddoel van het 508e PIR was het innemen van de bruggen in Nijmegen en het innemen van de heuvels in Berg en Dal. Het gebied bleef lang gebukt onder het juk van het oorlogsgeweld want de Duitsers deden er alles aan om het gebied terug in handen te krijgen.

Update 21-09-2018, 15:55 uur:
De paradropping gaat vooralsnog door, laat de organisatie ons desgevraagd weten. De wind is nog hoog, maar zal volgens verwachtingen rond de klok van 19:00 uur gezakt zijn. “We gaan het proberen”, aldus RCPT.

Update 21-09-2018, 18:50 uur:
Er is, gezien de weersomstandigheden, besloten om het toch niet door te laten gaan.

Op 23 september is er ook een paradropping in Groesbeek. Zie deze link voor meer informatie!

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 17 september, 2018 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »

4 reacties op “[Update] Paradropping Round Canopy Parachuting Team AFGELAST”

 1. Andy zei:

  Kan op de Groesbeek gezet worden of de sprongen 21 september doorgang zullen vinden. Weersverwachting is zware windstoten.

 2. Redactie DeGroesbeek zei:

  Beste Andy,

  Daar gaan we even achteraan. Bedoeling is dat er vanmiddag een keuze wordt gemaakt en dan zullen wij met een update komen.

  ^RW

 3. Arnoud zei:

  Bedankt voor de info. Laten we hopen dat het een volgende keer wel door kan gaan.

 4. Cor van der Lee zei:

  Wij kunnen nergens vinden of de dropping vanmiddag bij Grave doorgaat, kunnen jullie daar al iets van zeggen??