De Ubburch wordt weer stembureau

UBBERGEN/MILLINGEN AAN DE RIJN – Na de nieuwbouw van De Ubburch in Ubbergen kan de locatie weer als stembureau gebruikt worden. De sporthal in Millingen aan de Rijn blijft, tegen het ambtelijk advies in, ook een stemlocatie.


De Ubburch in Ubbergen, voor de sloop en nieuwbouw. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl (juni 2018).

Dat hebben burgemeester en wethouders in de gemeente Berg en Dal besloten.

Boze telefoontjes

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in maart konden inwoners geen gebruik maken van De Ubburch als stemlokaal. Dat had te maken met de staat van het gebouw. “Dit heeft een aantal boze telefoontjes en mailtjes tot gevolg gehad. De vaste stemmers van de Ubburch moesten namelijk naar het ’t Höfke in Beek voor het stemmen”, aldus het college. Na de nieuwbouw wordt De Ubburch opnieuw aangewezen als stemlocatie.

De Duffelt behouden als stembureau

In Millingen aan de Rijn zijn vier stemlocaties, waaronder sporthal De Duffelt. Ambtelijk advies was om die locatie te schrappen, omdat drie stembureaus voor Millingen aan de Rijn ruim voldoende zouden zijn. “Nee”, zegt het college daarover. “De sporthal wordt gehandhaafd als stembureau”.

Meer jongeren betrekken

Verder wil de gemeente Berg en Dal jongeren meer betrekken bij het verkiezingsproces en mogen (kandidaat)gemeenteraadleden niet meer worden aangewezen als stembureaulid om schijn van partijdigheid te voorkomen. Die regel was er al tijdens de gemeenteraadsverkiezingen, maar geldt nu ook voor de overige verkiezingen.

Verkiezingen 2019

De eerstvolgende verkiezingen zijn volgend jaar. Op 20 maart 2019 worden de Provinciale Staten en de Waterschap verkiezingen gehouden. Daarna vinden op 23 mei 2019 de Europese Verkiezingen plaats.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 18 september, 2018 door Redactie DeGroesbeek with Reacties uitgeschakeld voor De Ubburch wordt weer stembureau

Reageren is niet toegestaan.