Regeling Doe mee! voor lage inkomens

GEMEENTE BERG EN DAL – De gemeente Berg en Dal heeft de ‘Doe mee!-regeling’ uitgebreid.

Er wordt nu meer vergoed voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen. Dit heet het kindpakket. U kunt het kindpakket aanvragen tot 31 december 2018.

Kindpakket

In het kindpakket zitten onder meer een laptop (voor school), tweedehands fiets, lidmaatschap bij een sportvereniging en zwemlessen voor diploma A en B bij De Lubert in Groesbeek. Bij het kindpakket krijgt u zelf geen geld. De gemeente betaalt het geld direct aan de vereniging, leverancier etc.

Aanvragen vóór 31 december 2018

Heeft u voor 2018 nog geen kindpakket aangevraagd? Dan kunt u dit alsnog doen via het formulier op de website van de gemeente. Ook als u in 2018 al eerder Doe mee! heeft aangevraagd en hiervoor geld hebt gekregen. U kunt het aanvraagformulier ook opvragen bij uw consulent Inkomen. Of bellen met de gemeente via telefoonnummer 14024 (op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur).

Let op: Voor het jaar 2018 moet u uiterlijk op 31 december 2018 een aanvraag indienen!

Bron/Tekst: Gemeente Berg en Dal


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 21 september, 2018 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »

3 reacties op “Regeling Doe mee! voor lage inkomens”

  1. Gerrit zei:

    Ik denk hier het mijne van, als u het niet erg vind ………

  2. Wim zei:

    En ik ook Gerrit.

  3. Gerrit zei:

    Mijn vrouw en ik werken ons een slag in de rondte om alles betaald te krijgen, als dank mag je het kind gebonden budget en zorgtoeslag van de afgelopen twee jaar terug betalen. Ondertussen mogen we het schoolgeld, contributies, laptops, boekengeld, buitenland tripjes, vervoer (dus ook fietsen) enz. enz. gewoon allemaal lekker zelf betalen. “De gemeente betaald direct aan leveranciers” dat interesseert mij geen reet, dat ik daar door ons fijne belastingstelsel ongevraagd aan mee betaal vindt ik veel kwalijker. Ik ben na het betalen van het bovenstaande in de maand augustus ongeveer € 7000,00 lichter, en behoor ik inmiddels tot de groep mensen met geen geld meer op de rekening. Kan iemand mij uitleggen waarom ook deze rekening bij de hardwerkende mensen neer gelegd wordt i.p.v. het stimuleren van mensen met een laag inkomen om uit deze situatie te komen. Ik ben van mening dat met het “doe mee” idee een volstrekt fout signaal afgeven wordt. Uiteraard zullen er schrijnende situataties zijn waar in mensen geholpen moeten worden, is ook prima. Maar “Doe mee” moet geen “ik stop ermee” worden, want ik kan me voorstellen dat veel mensen deze gedachte hebben na het lezen van dit artikel.