Donkere wolken boven Groesbeek: Paradropping afgelast

GROESBEEK – De paradropping die voor vrijdagavond gepland stond nabij de Wylerbaan in Groesbeek is niet doorgegaan.


Hier springen zou niet verantwoord zijn. Donkere wolken boven de droppingzone aan de Wylerbaan. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Round Canopy Parachuting Team (RCPT) organiseerde de herdenkingssprong, maar weersomstandigheden gooiden roet in het eten. De bedoeling was dat er werd gesprongen in de stijl zoals tijdens Operatie Market Garden in 1944 ook gesprongen is; met authentieke uniformen en vanuit een C47 (Dakota).

Wind

Er waren aardig wat toeschouwers op de been om het spektakel te bekijken, maar zij moesten huiswaarts keren. Vooraf was er al twijfel of de paradropping door kon gaan. Dat had te maken met de windstoten. De organisatie besloot rond de klok van 15:30 uur dat er vooralsnog groen licht gegeven kon worden. “We gaan het proberen”, kreeg DeGroesbeek.nl te horen. Echter werd vlak voor 19:00 uur besloten om de sprong af te gelasten. “Teveel wind en ook onweer in de lucht. Veiligheid boven alles”, aldus de organisatie.

Historische Dropzone

De dropzone aan de Wylerbaan in Groesbeek is een historische locatie. Operatie Market Garden ging op 17 september 1944 van start en het doel van het 508e PIR (Parachute Infantry Regiment) was de dropzone T in Groesbeek. Honderden parachutisten landden 74 jaar geleden in de glooiende heuvels om vervolgens naar Berg en Dal en Nijmegen te trekken. Bruggen en heuvels moesten ingenomen worden.

23 september: herdenkingssprong bij Klein Amerika

Het RCPT is een internationaal parachutistenteam met onder haar leden 26 nationaliteiten. Op 22 en 23 september zal het team herdenkingssprongen organiseren in respectievelijk Son en Grave. In Groesbeek wordt, als de weergoden het dan wél toelaten, op 23 september om 09:45 uur bij Klein Amerika gesprongen. Dat zal Para Group Holland doen.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]


Tags: , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 21 september, 2018 door Redactie DeGroesbeek with Reacties uitgeschakeld voor Donkere wolken boven Groesbeek: Paradropping afgelast

Reageren is niet toegestaan.